Barcelona Aula Mòbil

Per segon any consecutiu el nostre Institut participa en Barcelona Aula Mòbil.

En temps en els quals les noves pantalles i Internet estan pràcticament substituint els mitjans tradicionals com la televisió o el cinema, els nous mètodes de transmissió de continguts cada cop estan afectant més als nostres infants.

Un bon ús dels telèfons mòbils, les tauletes i altres mitjans interactius, hauria d’estar plenament relacionat amb el coneixement per part dels seus usuaris de totes les eines pedagògiques que aquests ens poden proporcionar. És per això que, amb el projecte Barcelona Aula Mòbil, defensem la necessitat d’educar els actuals “nadius digitals” per ensenyar-los a fer –ne un ús responsable i a saber interpretar el llenguatge audiovisual i saber com els afecta.

Al mateix temps, creiem que els seus professors i familiars han de conèixer també aquestes eines i han de passar per un procés d’alfabetització audiovisual que els permeti ser conscients del potencial de les pantalles, les TIC’s, en l’educació en coneixements i en valors dels nens, nenes i joves d’avui en dia.

El Col·legi Audiovisual de Catalunya ha decidit involucrar-se en aquest projecte perquè, tractant-se d’una corporació de dret públic, té com a objectiu garantir les lleis del cinema. Com cita la llei 20/2010 del 7 de juliol de cinema, article 45, institucions com la nostra han de promoure l’ac­cessibilitat de les obres audiovisuals i la in­tegració de llurs continguts al sistema educatiu per mitjà de programes de formació en la cultura cine­matogràfica i audiovisual.

Paral·lelament, es busca potenciar les activitats de formació vinculades a la imatge que ajudin a entendre i analitzar el seu en­torn audiovisual. I finalment, pretenem conscienciar de la importància dels drets d’autor i de la propietat intel·lectual en la creació artística i cultural.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>