L’enginy (in)visible. Dones i tecnologia: passat, present i futur

Al vestíbul de l’Institut s’ha pogut gaudir tota la setmana de l’exposició ‘L’enginy (in)visible. Dones i tecnologia: passat, present i futur‘, organitzada conjuntament pel departament de Tecnologia i la Comissió de Biblioteca.

L’exposició vol donar a conèixer els noms femenins que han marcat la diferència. Sense elles, molts dels avenços no haguessin estat possibles, i la tecnologia tal com la coneixem avui seria inimaginable.

La majoria de les trajectòries personals i professionals d’aquestes dones són travessades per moltes dificultats i entrebancs, només pel fet de ser dones. I algunes d’elles, a més a més, pel fet de ser negres.

Per què aquestes dones i els seus descobriments no han tingut el reconeixement que es mereixen? Per què seguim imaginant la tecnologia com un camp majoritàriament masculí?  Aquest petit homenatge a alguns dels referents femenins més extraordinaris, ajuda a reflexionar sobre com podem fer més igualitari l’àmbit tecnològic.

Aquesta exposició s’ha inclòs dins la programació de la Setmana de la Ciència al Vila de Gràcia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>