El mite de l’amor romàntic

Candela és una cooperativa d’acció comunitària i feminista que es dedica a la formació, sensibilització, a l’assessorament i acompanyament d’infants, joves, famílies, professionals, etc.

El taller que han preparat per al nostre centre és de 4 sessions per grup. El dimarts passat  en van fer una amb 3r i 4t d’ESO (les imatges corresponen a l’inici de la sessió amb 4t). El tema que es tracta és l’amor romàntic.

Què en pensem de l’amor? Quines falses creences tenim al voltant de les relacions? Com ens afecten aquestes idees a la nostra vida quotidiana? L’amor té un espai central en la nostra societat, però sovint el nostre imaginari està carregat de mites que fomenten la desigualtat i potencien relacions abusives i de dependència. Compartirem en primera persona experiències i opinions per mirar de desmitificar l’Amor Romàntic, veure què volem de les relacions afectives i sexuals i com ho podem fer per construir-les i viure-les d’una manera més pròpia.

Els objectius són:

  • Aclarir el concepte d’amor. Identificar quines creences tenim en relació a aquest i com les hem après.
  • Identificar els diferents estereotips de gènere vinculats a la socialització amorosa diferenciada.
  • Reflexionar entorn les relacions afectives i sexuals que es basen en el creixement personal, l’enriquiment mutu i el respecte a la identitat i l’autonomia de l’altra.
  • Adquirir habilitats de comunicació que ajudin a prevenir l’adopció de rols estereotipats en les relacions afectives i sexuals.

Tot plegat força interessant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>