Visita al MNAC de 2n d’ESO

El dimecres 23 d’octubre,l’alumnat de 2n d’ESO va visitar el MNAC per veure la millor col·lecció d’Art Romànic del món. Un cop allà, en Joan Boloix, professor de Ciències Socials, els va fer una explicació d’aquest art i l’època . També  van visitar les sales d’Art Gòtic per poder establir similituds i diferències entre l’ un i altre. La sortida forma part de la programació de la matèria.

Trobareu totes les fotos clicant a la paraula àlbum.

El fons d’art romànic, segles XI-XIII, està integrat per l’excepcional conjunt de pintures murals i un ric fons de pintura sobre taula, el més nombrós i antic d’ Europa. També brilla per l’orfebreria, l’escultura en pedra i en fusta, on destaquen els davallaments i les majestats.

L’art romànic al Museu Nacional(vídeo)

Col·lecció d’art medieval Antonio Gallardo Ballart

La col·lecció d’art medieval del museu s’ha enriquit de forma extraordinària amb l’aportació d’obres de la col·lecció d’Antonio Gallardo Ballart. Un conjunt únic i irrepetible en la seva qualitat i varietat, que inclou obres de pintura mural romànica i retaules d’època gòtica que permeten completar l’itinerari sobre l’art medieval a les sales. Destaquen obres d’origen català com el fragment provinent de Bellcaire d’Empordà, autors tan rellevants com els germans Serra, Lluís Borrassà o Bernat Martorell i peces procedents de la resta del món hispànic, com un fragment de pintura mural de Tubilla del Agua o la taula vinculada a Nicolás Francés.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>