Ball al Moulin de la Galette, 2n d’ESO B

Si Renoir aixequés el cap no podria sino somriure al davant de la recreació que 2n d’ESO B va fer de la seva obra Ball al Moulin de la Galette.

L’obra és una pintura a l’oli realitzada per Auguste Renoir el 1876 i que actualment s’exposa al Museu d’Orsay de París.

Un dels temples del lleure i la bohèmia parisenca era el Moulin de la Galette, un molí abandonat situat al cim de Montmartre. Era habitat per artistes, literats, prostitutes i obrers. Els diumenges i dies festius eren dies de ball a Le Moulin, omplint-se amb la població que habitava el barri. Una orquestra amenitzava la dansa mentre que al voltant de la pista es disposaven taules sota els arbres per aprofitar l’ombra. En el seu desig de representar la vida moderna, element imprescindible per als impressionistes, Renoir immortalitza aquest lloc en una de les teles mítiques de l’Impressionisme. El seu principal interès – igual que a Nu al sol o El gronxador – és representar les diferents figures en un espai entristit amb tocs de llum, recorrent a les tonalitats malves per a les ombres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>