“FRANKENSTEIN” FA DOS-CENTS ANYS

Els escriptors Lord Byron, Mary Shelley, John Polidori i el poeta Percy Bysshe Shelley, entre d’altres, es van reunir fa ja dos-cents anys a la mansió de Vila Diodati -en els marges del Llac de Ginebra- el 1816, amb motiu d’un estiu atípic en què no lluïa el sol i el cel estava enfosquit per una sèrie de factors climàtics.

La pròpia Shelley descrivia en el pròleg els motius que la van portar a crear al Modern Prometeu. “L’estiu del 1816 vam visitar Suïssa i ens vam convertir en veïns de Lord Byron. (…) Però va resultar ser un estiu humit i desagradable, la pluja incessant ens impedia amb freqüència sortir de casa”, comença a explicar.

Durant un parell de dies, els citats autors van debatre i van tenir llargues converses que suposarien el germen del mite de Frankestein, la gran obra de Shelley, i també d”El vampir’, l’obra de Polidori que potser va quedar eclipsada per l’aclaparador triomf de Mary Shelley -i l’apropiació  d’aquesta figura per Byron-.

Vine a la biblioteca per a conèixer més coses sobre aquesta obra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>