Dia Internacional de les llengua materna

Avui, 21 de febrer, és el dia internacional de la llengua materna. És una jornada declarada per la UNESCO que se celebra anualment per promoure la diversitat lingüística, cultural i el multilingüisme. Es calcula que al món es parlen unes 6000 llengües, el català està entre les 100 llengües més parlades del món i el xinès la més parlada seguida del castellà. Els alumnes de 2n A han preparat un mural per commemorar aquest dia.

Llengua materna

img_7217

«La llengua materna, la de les primeres paraules i l’expressió del pensament individual, constitueix el fonament biogràfic i cultural de cada persona …. Les llengües són, de manera intrínseca, vectors de comprensió del proïsme i de tolerància. El respecte de tots els idiomes és un factor decisiu per garantir la coexistència pacífica, sense exclusió, de totes les societats i, dins d’elles, de tots els seus membres ».

(Extracte del missatge de la Sra Irina Bokova, directora general de la UNESCO).

             Resultado de imagen de día de la lengua materna unesco 2017

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>