Francesc Orella presenta el seu curt al festival FILMETS i manté un debat amb estudiants d’escoles de cinema de Catalunya

El FILMETS Badalona Film Festival ha viscut aquesta tarda uns moments peculiars i originals. I és que davant d’un Teatre Zorrilla ple de gom a gom d’estudiants d’escoles de cinema, entre els quals es trobaven alumnes de l’Institut Santa Eulàlia dels cicles superiors de REalització d’audiovisuals i de Producció d’audiovisuals, ‘Merlí’ ha tornat a les aules. Francesc Orella ha tornat a fer de professor, emulant el que feia el personatge de ficció ‘Merlí’ que l’ha popularitzat recentment a Televisió de Catalunya.

Francesc Orella ha visitat el festival FILMETS per presentar el seu curt ‘Letargo’. Però els espectadors no només han vist la seva pel·lícula. Francesc Orella ha fet un altre cop de ‘Merlí’, però aquesta vegada a la vida real.

Davant dels estudiants, Francesc Orella ha dit que ell ha volgut dirigir aquest curt perquè “en conèixer la història del protagonista, un veritable ‘outsider’ de la nostra societat, em vaig veure en la necessitat de fer-ne una pel·lícula explicant els sentiments d’aquest home”. Francesc Orella ha dit que “jo no sóc director tot i que a ‘Letargo’ en faig. En tot cas us encoratjo a fer el vostre cinema, ja sigui com a directors, productors, guionistes, actors o actrius,… El que és important és que si voleu fer cine, feu cine”.

Pel que fa a la pel·lícula, ‘Letargo’ és un curt on l’únic personatge és un home de més de seixanta anys, de salut fràgil i castigat per una vida dura i dramàtica que li ha marcat profundes empremtes de soletat al seu rostre. L’home sobreviu amb moltes dificultats en un vell pis de lloguer a la ciutat, acompanyat només d’una gossa rondinaire i unes quantes pel·lícules en cintes de vídeo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>