La ruta de l’exili

El passat divendres 28 de març, els dos grups de 2n de batxillerat i un grupet de professors vàrem fer una sortida al que hem anomenat la Ruta de l’exili. Vàrem començar la jornada amb una visita guiada al Museu-Memorial de l’Exili de La Jonquera. A continuació, ens vam desplaçar a La Vajol, on vam agafar el camí a peu que van seguir molts refugiats a través del bosc fins a la frontera francesa.

foto

Cal dir que ens vàrem despistar i vam acabar caminant més del compte, però vam poder gaudir d’una vista esplèndida sobre la zona fronterera de Catalunya i França, amb el mar al fons. La foto que veieu és la que ens vam fer, un cop recuperat el camí correcte, en el pas fronterer del Coll de LLi, per on van passar Companys, Azaña, Machado, i tants d’altres.
Finalment, vam anar cap a Colliure, en la costa francesa, on, després de dinar vora el mar, vam visitar la tomba d’Antonio Machado, a qui vam retre homenatge en el 75 anivesari de la seva mort.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>