2n d’ESO, acte de cloenda de la campanya #NiUniformes #NiEtiquetes”

El dijous 24 de maig es va celebrar l’acte de cloenda del projecte Ni uniformes ni etiquetes: per una escola i un món intercultural i amb equitat de gènere als Jardins de Can Ferrero. Aquest acte dóna fi a la campanya que la fundació Akwaba ha dut a terme a l’Institut durant dos cursos. El primer any es va plantejar la reflexió al voltant de temes relacionats amb qüestions de gènere o la interculturalitat al propi centre. Aquest any, en canvi, s’ha volgut que aquestes reflexions sortissin al carrer.

Els alumnes de 2n d’ESO van tractar durant el curs els temes a l’aula amb les talleristes d’Akwaba, tot incidint en la discussió i la reflexió sobre aspectes relacionats amb la diversitat cultural, les qüestions de gènere o la implicació ciutadana a l’entorn. En aquest sentit, es va fer una aproximació a les problemàtiques més visibles al barri, centrant-se en els conceptes de MUNDO-VALLA de l’activista Leo d’Enmedio. Així, amb l’ajut de Leo es van realitzar algunes “Gegantografies” i alguns cartells reivindicatius. A més a més, es van escriure algunes cartes en què els alumnes expressaven les mancances que havien constatat al seu entorn.

L’acte de cloenda es va celebrar al Jardins de Can Ferrero, on es van penjar les “Gegantografies” i els cartells reivindicatius. També es van llegir les cartes a la consellera de la Marina, Esther Pérez, per a què tingués constància de les problemàtiques que havien observat els alumnes de l’Institut. Per acabar, hi van haver alguns parlaments de les talleristes i de la mateixa consellera, i una foto final de tot el grup.

Només ens queda agrair a la Fundació Akwaba la seva col·laboració en aquest projecte tan interessant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>