100tifiques per celebrar el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència.

Més fotos

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, l’11 de febrer, més d’un centenar de dones de perfil cientificotecnològic (100tífiques) han fet xerrades divulgatives simultànies en 100 escoles de Catalunya. Aquesta activitat té una doble finalitat: donar visibilitat a les dones del món científic i tecnològic i, alhora, impulsar les vocacions cientificotècniques dels nens i (en especial) les nenes.

A nosaltres ens ha visitat Mònica Moro. Ha introduït la serva xerrada amb una activitat que ens ha fet notar la manca de referents femenins en el món de la ciència: cada nen ha escrit en un full un referent de persona que fa alguna tasca relacionada amb la ciència (famós, o proper, familiar, etc) i hem comprovat que la gran majoria d’aquests referents eren masculins. Després ens ha parlat de la seva experiència personal, de la seva carrera professional i dels estudis i les feines que ha fet. Ens ha mostrat en uns vídeos un vessant de la seva feina molt innovador: la relació entre salut, la comunicació i la tecnologia. I ens ha recomanat molta constància i esforç per aconseguir els nostres objectius, perquè val la pena lluitar per les nostres vocacions.

 

Programa impulsat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i el Consorci d’Educació de Barcelona, amb el suport del Barcelona Institute of Science and Technology, STEMcat i Barcelona Activa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>