Erasmus

Els projectes de mobilitat internacional al nostre centre

Erasmus Policy Statement (Press here in order to look it up)

Entenem que la mobilitat en els processos formatius és una estratègia fonamental que permet a les persones que hi participen millorar les seves competències professionals i personals, així com millorar la seva empleabilitat i les competències lingüístiques. La mobilitat d’estudiants i professors és una de les eines fonamentals per a la modernització de l’educació i la millora de la qualitat educativa.

Des del curs 2007, l’INS Miquel Tarradell disposa de la Carta ERASMUS, el que ens permet oferir beques per a que alguns dels nostres alumnes dels cicles formatius de grau mitjà i superior del nostre institut puguin realitzar part del mòdul professional de Formació en Centres de Treball (pràctiques) en empreses de països de la Unió Europea. El curs 2016-2017 hem iniciat els nostres projectes propis: organització de forma autònoma d’algunes estades ERASMUS+.

L’institut també és soci de dos consorcis: Departament d’Ensenyament (“Regional Ministry of Education”) i consorci Erasmus per a pràctiques en empreses, coordinat per la Fundació BCN Formació Professional. Aquests dos consorcis proposen i desenvolupen diferents Projectes de mobilitat i formació als quals també tenen accés el nostre alumnat de cicles formatius tant de grau mitjà com de grau superior.

Curs 2018-19

En aquest curs van marxar d’estades de mobilitat 10 persones dels tres cicles formatius.

D’aquestes 10 beques sis han estat gestionades pel Departament d’Educació i quatre per la Fundació Barcelona FP.

Pel que fa a les beques del Departament:

  • De grau mitjà, TAPSD, van marxar tres persones a Itàlia, Bologna, a realitzar les pràctiques a diferents centres ocupacionals per persones amb diversitat intel·lectual.
  • De grau Superior, TIS, van marxar tres alumnes les quals van fer les pràctiques a un centre ocupacional de persones amb diversitat funcional, a un centre d’acollida de famílies monoparentals  a una llar d’infants i a un CRAE de noies joves.

Pel que fa les beques de la Fundació Barcelona FP:

  • De grau superior, TEI, van marxar dues alumnes a Finlàndia, Oulu.
  • De grau superior, TIS, van marxar dues alumnes a Finlàndia. Oulu.

En el present curs tenim previstes set estades de mobilitat, les quals es duran a terme a Alemanya, Nuremberg (TEI) i a Itàlia, Bologna (TAPSD).

Des de la Fundació FP, es gestionen dues beques per alumnat d’Integració social, el qual marxarà a Finlàndia a l’abril del 2020.