EL CENTRE DIGITAL – ÀREA TAC

En aquesta secció recollim tot el que fa referència a les Tecnologies de l’Aprenentatge i el Coneixement d’acord amb el Pla TAC del centre. Entre altres coses, hi trobareu informació sobre la la comunicació entre els membres de la comunitat educativa, l’ús dels ordinadors a l’aula, l’accés a les llicències digitals, l’accés a les plataformes educatives del centre, consells d’ús d’internet segura, etc.

FAQS – PREGUNTES FREQÜENTS

Accedeix a aquest enllaç per visualitzar les preguntes més freqüents sobre:

Suport digital: Per a qualsevol dubte enviï un correu a suport-educat@institutulldecona.cat o truqui al telèfon del centre 977 573365. Tan aviat com puguem ens posarem en contacte amb vostès.

Recordar-los que els alumnes disposen d’un professor de suport Educat 1×1 durant l’hora de l’esbarjo, dedicat exclusivament per atendre qualsevol incidència amb els equips a l’hora de navegar o treballar amb els llibres digitals.

PLATAFORMES EDUCATIVES I DE COMUNICACIÓ FAMILIAR

Moodle Plataforma d’aprenentatge MOODLE de l’alumnat

El portal d’aprenentatge on tot l’alumnat pot trobar els seus cursos per matèries on s’intercanviarà la informació amb els professors.

Weeras Plataforma de comunicació amb les famílies.

Al curs 2017/18, amb l’objectiu de millorar la comunicació entre els membres de la comunitat educativa, es va iniciar un nou canal de comunicació entre el centre i les famílies mitjançant la plataforma Weeras.

Esquema dels canals utilitzats a Weeras per a la comunicació amb les famílies

És important haver facilitat a secretaria o als tutors un correu electrònic i un número de telèfon mòbil del pare o de la mare per poder rebre correctament aquestes comunicacions.

Plataforma dels llibres digitals de l’editorial Teide.

Plataforma educativa de l’Editorial Teide amb accés als llibres digitals de cada alumne, si se n’ha adquirit la corresponent llicència. Permet fer activitats d’aprenentatge “on line” i la interacció amb el professor.

 

 


Accés a la plataforma Weeras
Gestió de la bústia Weeras
Informe d’incidències
Agenda de l’alumne (no actiu)
Comunicats oficials

 

ORDINADORS DE L’ALUMNAT – PROGRAMA EDUCAT 1×1 

Des del curs 2009/10 el nostre centre ha apostat pel programa Educat 1×1 que preveu un ordinador per cada alumne com a instrument habitual en el seu procés d’aprenentatge.

L’equip és propietat de la família i aquest és el segon any d’un canvi d’enfocament de la plataforma digital de l’alumne cap a l’entorn Google Suite for Education per tal de:

 • minimitzar les incidències dels equips i les seves reparacions.
 • intentar que l’equip s’utilitzi només per a tasques didàctiques tant a l’aula com a casa
 • assegurar un rendiment òptim de l’equip a l’aula (arrancada ràpida, zero manteniments).

Tot seguit teniu tota la informació al respecte per adquirir l’ordinador d’aquest curs.

 • Distribuïdor –  FDOS – C/ d’Espronceda, 136 -08005-BARCELONA – TEL. 933071555 – www.fdos.net
 • Preus, formes de pagament i calendari
  • Ordinador: 337,00 € (IVA inclòs). Llicencia de Google inclosa + cànon digital inclòs. 

Per ajudar a les famílies el primer any en la compra de l’ordinador, el centre ajornarà el cobrament de les llicències dels llibres digitals i la matrícula per a FINALS D’OCTUBRE.

  • El pagaments farà mitjançant la web de FDOS:
   • Totes les famílies s’han de registrar a la web educat.fdos.net i fer la comanda del dispositiu. Aquí teniu un video tutorial de com fer-la. (Posar com a codi de centre 07F97).  Descàrrega el manual d’inscripció.
    • Es podrà escollir la forma de pagament: VISA (amb les condicions de finançament que ofereixi la tarja) o TRANSFERÈNCIA.
    • Data límit per fer el pagament: 15 d’Agost de 2019
    • Per qualsevol, dubte us podeu adreçar al proveïdor FDOS (Telf:  933071555,  www.fdos.net) o directament al centre (suport-educat@institutulldecona.cat o al telèfon del centre 977 573365)
 • Assegurança.
  • Es convenient contractar una assegurança de l’equip que cobreix el trencament de pantalla. Es recomana:
   • Ampliacions de garantia i Danys Accidentals:

1 Any Danys Accidentals – PVP: 20€ Iva Inclòs.

2 Anys Danys Accidentals – PVP: 48€ Iva Inclòs  (Recomanat)

3 Anys de Garantia + 3 Anys Danys Accidentals – PVP: 55€ Iva Inclòs.

4 Anys de Garantia + 4 Anys Danys Accidentals – PVP: 69€ Iva Inclòs (Recomanat)

Franquícies: 

Trencadissa de Pantalla: 30€ de franquícia 2 reparacions màxim a l’any.

Altres Danys Accidentals: 5€ de franquícia 2 reparacions màxim a l’any.

 • El Servei postvenda de manteniment i reparació es gestionarà des del mateix centre de forma transparent per a les famílies. Aquest proporcionarà un equip de reposició idèntic mentre es gestiona l’avaria, sense cap cost per a la família.

 

LLIBRES DIGITALS

Lligat al projecte Educat 1×1, l’ús d’ordinadors a l’aula ha permès impartir la docència amb eines més engrescadores com els llibres digitals. Aquesta modalitat obliga a adquirir una llicència anual que permet l’accés als continguts de totes les matèries. El claustre del professorat ha acordat l’ús dels llibres de les editorials TEIDE i Burlington Books per a l’àrea d’anglès.

 • Accés als llibres digitals de l’Editorial Teide de primer curs.
 • Preus i procediment de compra.
  • Bloc de llibres digitals TEIDE (tots els cursos de primer) + dos llibres digital d’anglès (Student Book i Workbook)…………………….. 55 € (orientatiu)
 • Forma de pagament: a les famílies que han facilitat al centre un número de compte bancari se’ls passarà el càrrec d’acord amb el calendari previst. La resta de famílies han de passar per secretaria del centre per fer el pagament amb targeta bancària.
 • Termini: Per ajudar a les famílies el primer any en la compra de l’ordinador, el centre ajornarà el cobrament de les llicències dels llibres digitals i la matrícula per a FINALS D’OCTUBRE.
 llibres_dig

SEGURETAT INFORMÀTICA

Cada vegada més cal seguir unes determinades conductes i precaucions a l’hora de navegar per internet. L’ús de dades sense permís, l’assetjament a través de les xarxes socials o el correu electrònic, l’ús d’imatges o vídeos sense autorització i altres males pràctiques ens obliguen a ser cada dia més curosos. Com en tots els camps de la vida, vaja.

 

EL CENTRE A LA XARXA

La presència del nostre centre a la xarxa es pot trobar en diversos formats, de manera que fa més àgil la comunicació entre tots els membres de la comunitat educativa.

ENLLAÇOS D’INTERÈS

Som-hi!