POSA EN MARXA L’ECONOMIA CIRCULAR

Un dels objectius de la matèria de Ciències Socials a 3 de l’ESO és conscienciar els alumnes del fet que vivim en un sistema productiu que consisteix a produir, usar i tirar. Aquest sistema fomenta el consum a curt termini el que provoca greus problemes de contaminació i de desigualtat a escala mundial. Per això és important que aprenguin a ser consumidors responsables i que es formin un criteri propi basat en el coneixement i en el contrast d’informació.

En contra d’aquest sistema han aparegut nous models com l’economia circular o la teoria del decreixement. L’economia circular opta per un sistema d’aprofitament dels recursos que es basa en les quatre “R”: reduir, reutilitzar, reparar i reciclar. Aquesta teoria va més enllà del reciclatge i té com a objectiu anar a l’arrel del problema i donar solucions viables. 

Com sabem que la millor manera d’aprendre és amb la pràctica. Els vam proposar que ens ajudaren a posar en marxa l’economia circular i que fessin alguna activitat relacionada amb ella amb el que tenien a casa (roba vella, residus…). Aquí us deixem alguns exemples. Esperem que us agradi i que us animeu a seguir la cadena!

SABÓ LÍQUID

LLAPISSER

DONA UNA SEGONA VIDA ALS ENVASOS

RENOVA UNA SAMARRETA

CONVERTEIX UNA AMPOLLA EN UNA TASSA

PERSONALITZA LA TEVA LLIBRETA

MASCARETES AMB UNA SAMARRETA

FES UNS PANTALONS CURTS

COM FER UN AVIÓ

FES-TE UNA BOSSA DE MÀ

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>