Mohamed Hanini

En Mohamed Hanini Benlafkeh és un alumne de l’IES Domènec Perramon, té 17 anys i en fa 3 que va arribar a Arenys de Munt. En Mohamed va nèixer a Dyab, un poble a prop de la ciutat Larache on es parla el francés i l’àrab.

El seu primer dia al nostre institut li va ser difícil, ja que no parlava la llengua i no tenia amics aquí però de mica en mica va començar a entendre la llengua i a fer amics. La llengua que més domina és el català però li agrada més el castellà. El seu horari és singular: de vegades està a la classe amb els seus altres i d’altres treballa amb l’equip de reforç de l’institut.

En el seu Institut anterior havia de portar uniforme obligatòriament i les classes eren molt més petites. A l’Institut de vegades feia 3 hores de classe i de vegades en feia 6, així que cada dia era diferent. Aquí, en canvi, està millor perquè tots els dies es fan les mateixes hores de classe.

El seu menjar preferit és el cuscús i segueix menjant-lo un cop per setmana. Així que segueix menjant coses típiques d’allà però també menjar típicament català com per exemple el pa amb tomàquet. Al seu poble hi tenia molts animals com per exemple gossos, gats, conills, coloms, pollastres,… però ara ja no en té cap. La seva casa d’allà era semblant a les de aqui però a allà les cases estaven separades i aquí estan juntes.

En Mohamed és de religió musulmana i practicant. Les normes bàsiques de ser musulmà és resar, creure en Al·là i llegir i creure en l’Alcorà. Està d’acord amb totes les “lleis” de l’Alcorà, ja que creu que aquest llibre sempre diu la veritat.

En Mohamend està amb desacord amb els yhadistes ja que diu que no tenen res a veure amb els musulmans, sinó que són persones que malinterpreten l’Alcorà, per molt que després anomenin a Al·là.

Té un germà que es diu Abdeslam de 14 anys i quatre germanes; Yousra (13), Shaima (19), Ikram (21) i Rezlan (23). La seva mare es diu Halima i té 40 anys i el seu pare es deia Ahmed i tenia 50 anys aproximadament quan va morir. 

 Va venir aquí amb la seva mare i els seus 5 germans (tots menys la seva germana gran) per aconseguir una vida millor. Troba a faltar els seus amics d’allà i la seva germana, a qui que fa molt de temps que no veu ja que està al Marroc. No va venir perquè està casada i té un fill. Actualment viu amb la seva mare i amb els seus germans.

Està molt content de viure aquí i per tant no voldria tornar a viure al seu poble. Tanmateix li agradaria passar uns dies de vacances a Dyab, ja que hi té una germana gran i el seu tiet, als que troba molt a faltar.

Article per Mila P. (4t ESO A)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>