Emprenedoria

 

 

 

 

 

 

Els objectius del Programa d’emprenedoria 2018-19, EMPRÈN DIM,  de l’INS Domènech i Montaner són:

 

– Aplicar els plantejaments del Programa de foment i suport de l’emprenedoria en els ensenyaments professionals del  Departament d’Ensenyament, les experiències i bones pràctiques de la Xarxa d’Emprenedoria,  de la qual el centre en forma part.

 

-Potenciar les competències emprenedores: la creativitat constructiva, el compromís, el treball en equip, l’autoconfiança, l’aprenentatge dels errors, la perseverança per trobar noves solucions i generar transformacions,  com a habilitats requerides tant en l’activitat laboral, la intraprenedoria, com per dur a terme  el propi negoci.

-Propiciar el contacte de l’alumnat amb les entitats que ofereixen recursos per a la millora de l’ocupabilitat juvenil, de suport a l’emprenedoria, la intraprenedoria i la creació d’empreses, així com amb empreses que puguin resultar properes a l’alumnat (exalumnes, autònoms de l’àrea industrial, col·laboradors amb la formació…) i que  més enllà de la rendibilitat econòmica, el compliment de les obligacions legals i el respecte pels Drets Humans, tendeixen voluntàriament i efectiva,  a la millora social, laboral o mediambiental.

 

          Les actuacions previstes són:

 

 • IFEST Countdown i day zero al Centre de Convencions Internacional de Barcelona.

Hi participaran els grups de 2n del CFGM d’Instal·lacions de Telecomunicacions, d’Instal·lacions elèctriques i automàtiques i manteniment electromecànic.

Aquesta edició consisteix en un compte enrere,  que s’inicia amb un programa d’aprenentatge on line  a l’aula, durant el Mòdul professional d’empresa i iniciativa emprenedoria, amb conferències sobre les tecnologies exponencials (IOT, nanotecnologia, intel·ligència artificial, VR/MX, robòtica, biotecnologia…), el suport de mentors professionals de l’ecosistema emprenedor  i el desenvolupament de prototips a partir de reptes reals plantejats, que caldrà defensar i exposar el dia zero,  al centre de convencions, on tindrà lloc a més de la competició, un  festival amb ponències i altres activitats inspiradores.  http://ifest.cat/

 

 • III Jornades d’Ocupació i Emprenedoria de l’Institut

 

Amb la  col·laboració del  Servei d’Ocupació de Catalunya, l’Oficina Jove, Reus Desenvolupament Econòmic REDESSA, Juan i Josep de la Cruz, SL  i el Gremi d’Instal·ladors del Baix Camp, es desenvoluparan les següents sortides i activitats al centre:

 • Xerrada sobre les competències transversals, orientació en la recerca de feina i els serveis del SOC.
 • Tallers: com superar una entrevista de feina, el videocurrículum, emotiva’t (gestió emocions), recerca de feina 2.0.
 • Visita al viver d’empreses REDESSA: ponències motivacionals d’emprenedoria i creació d’empreses.
 • Visita a l’empresa Joan i Josep de la Cruz, SL, xerrada sobre l’experiència d’un exalumne,  empresari d’instal·lacions elèctriques, gas i fontaneria,  assessorament sobre els serveis que ofereix el Gremi d’Instal·ladors del Baix Camp:  gestió administrativa, informació,  formació, disponibilitat de material propi del sector i suport tècnic.

 

http://gremibaixcamp.com/serveis/

 

 

 • II Tardes de networking (CFGS).
 • Visita a l’empresa Joan i Josep de la Cruz, SL: ponència motivacional per part del Josep de la Cruz, com a empresari del sector de les instal·lacions d’electricitat, gas i fontaneria i assessorament sobre els serveis de suport en la creació, formació, suport tècnic i de gestió d’empreses del Gremi d’Instal·ladors del Baix Camp.
 • Participació a la Fira de l’Ocupació organitzada per la Cambra de Comerç de Reus, en la que l’alumnat, acompanyat de professorat,  a més d’assistir a xerrades i tallers d’ocupabilitat, emprenedoria, elaboració del currículum, preparació de l’entrevista, podrà rebre informació de primera mà d’importants  indústries de l’entorn,  sobre l’activitat econòmica, la  projecció internacional, els perfils de feines que demanen, generant-se l’oportunitat de lliurar el seu currículum i  establir contactes.

 

 • Fase de testeig i millora del primer prototip de l’aparadim, un nou concepte d’aparador ideat i desenvolupat conjuntament entre el mòdul professional d’empresa i iniciativa i el mòdul professional d’instal·lacions domòtiques al CFGM d’Instal·lacions de telecomunicacions.

Consisteix en una estructura mòbil que integra diferents components d’atracció comercial i històrico artístics del lloc, pel qual s’ha creat un programa que automatitza la il·luminació i el so, a través d’un autòmat. Resol les necessitats de mobilitat, estalvi energètic, versatilitat… de comerços i centres formatius que imparteixen pràctiques d’aparadorisme.

És un projecte propi iniciat el curs 2017-18 que s’expandeix a l’actual promoció i al CFGM d’Instal·lacions elèctriques i automàtiques MP EIE i MP d’ Instal·lacions domòtiques, el CFGM manteniment electromecànic (EIE) i a l’Itinerari formatiu específic d’auxiliar de comerç, que col·laborarà  en la fase de testeig o prova, mentre efectua les seves pràctiques de muntatge d’aparadors, perquè les interseccions, l’observació, el canvi de les afirmacions per qüestions i  l’experimentació, són els elements que condueixin a crear un producte innovador.

 • Altres jornades i visites que en sintonia amb la coordinació d’FP, ofereixen continguts tècnics i que també impulsen l’emprenedoria,  la professionalitat, la tecnologia, la innovació, la ideació de productes, el desenvolupament de projectes i  l’autoocupació.

Jornada a EFINTEC- Fira de Barcelona. Exposició i fòrum de les empreses instal·ladores i noves tecnologies, un punt de trobada de professionals de la instal·lació i distribució dels sectors de l’energia,  electricitat, telecomunicacions, climatització, gas, refrigeració, fontaneria i, en general tecnologies i instal·lacions Intel·ligents i connectades, que intercanvien experiències i novetats amb els proveïdors; una oportunitat de networking i  coneixement per al professorat i  per als futurs professionals intraprenedors i emprenedors del nostre centre. Convidats pel Gremi d’Instal·ladors del Baix Camp.

http://www.efintec.es/efintec.html

Jornada tècnica a Saltoki.

Saltoki, com a empresa que subministra exclusivament a professionals tot el material necessari per a instal·lacions de fontaneria, climatització, calefacció i electricitat, ofereix a l’alumnat i professorat ponències formatives,  suggeriments tècnics i mostra dels materials més idonis i innovadors i arguments