.

L’alumnat de 3r d’ESO reflexiona sobre els prejudicis racials amb el projecte “Un cop aquí…,què?”

Aquesta setmana els alumnes de 3r d’ESO han estat treballant en el projecte “ I un cop aquí…, què?” Els objectius principals del projecte són reflexionar sobre el tipus de racisme que hi ha a la nostra societat i sobre els prejudicis que tenim, per tal que els nostres alumnes esdevinguin uns agents actius contra el racisme, les desigualtats i les discriminacions.
Per altra banda, els alumnes han de redactar un relat de vida sobre una persona que hagi passat per un procés migratori a partir de les experiències personals, les emocions i les dificultats viscudes en aquest procés.
El treball s’ha completat amb activitats com xerrades diverses, un taller sobre estereotips i l’efecte pigmalió, on s’ha tractat el poder de les expectatives creades i la imatge que tenim de nosaltres mateixos. El projecte ha estat una bona manera de tractar un tema real, proper i present a la nostra societat d’una manera reflexiva.

Xerrada inicial del projecte del 3r d’ESO I UN COP AQUÍ, QUÈ?

Aquest divendres 14 de desembre, dins el projecte I UN COP AQUÍ, QUÈ? de 3r d’ESO que té com a eix el seguiment d’un procés migratori, hem gaudit de la xerrada de tres exalumnes del nostre centre: Hassana Houmami, Andrés Bastidas i Alassana Diarra (nascuts al Marroc, Colòmbia, i Mauritània respectivament). Tots tres han comentat diferents aspectes relacionats amb el tema: el dol de deixar el país d’origen, les dificultats inicials, les diferències culturals o religioses, la importància del recolzament de l’entorn… Les seves aportacions, però, han anat més enllà i han transmès realment una lliçó de vida per a tots: tenir uns objectius i voler assolir-los amb esforç i positivisme.

Crèdit de Síntesi 2n ESO

Avui els alumnes de 2n ESO han viatjat en barca fins a Cadaqués. Allà han realitzat les missions de clan necessàries per defensar-se de l’atac dels corsaris del Crèdit de Síntesi. S’ho han passat d’allò més bé!