L’historiador Jordi Galofré explica la deportació dels 15 comarcans als camps nazis

L’historiador Jordi Galofré, autor de llibres com “La repressió franquista al Pla de l’Estany”, ha ofert una sessió als alumnes de 1r de batxillerat d’Història del Món Contemporani per compartir la seva recerca i les històries dels 15 comarcans que, després de patir l’exili republicà, van ser deportats als camps nazis en el context de la Segona Guerra Mundial. La trobada s’emmarcava en el treball de curs sobre memòria històrica, deportació i Holocaust.

Al llarg del tercer trimestre, els alumnes aprofundiran en aquestes històries consultant fonts directes (fotografies, cartes…) i assistint a altres xerrades amb especialistes. L’objectiu final serà elaborar una proposta de geolocalització d’stolpersteine al Pla de l’Estany, tal i com ja s’està duent a terme en altres municipis I comarques de Catalunya i Espanya.
Els stolpersteine (paraula alemanya que significa «pedres, llambordes per ensopegar») són petits monuments creats per l’artista alemany Gunter Demnig en memòria de víctimes del nazisme.!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>