Clara Jordà Pinatella guanya el Premi de Recerca en Memòria Democràtica 2021

Amb el treball titulat “La fortificació de la frontera francoespanyola: dues cares de la mateixa moneda”, Clara Jordà ha estudiat la Línea Pirineos i l’Sperlinie Pyranäenfront, ambdues situades en un mateix context històric.
Amb la seva recerca, l’alumna ha estat reconeguda amb el premi que atorga anualment Memorial Democràtic, la institució de la Generalitat de Catalunya que té com a missió la recuperació, la commemoració i el foment de la memòria democràtica a Catalunya (1931-1980).
L’anàlisi de les dues línies de defensa, construïdes a l’inici del franquisme i durant l’ocupació alemanya de França durant la Segona Guerra Mundial, ha posat de relleu l’actitud bel·ligerant que caracteritzà aquell període i ha evidenciat la importància estratègica de la zona pirinenca.
El premi va ser entregat de mans de la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, en un acte oficial celebrat el dia 8 de juliol a la seu del Memorial Democràtic a Barcelona.
Enhorabona, Clara!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>