DEIVIDAS RAMONAS I JÚLIA MARTÍ MORESO AL CONGRÉS INTERNACIONAL “ 80 ANYS DE LA BATALLA DE L’EBRE”.

El dia 6 d’octubre en el marc del Congrés Internacional “80 anys de la Batalla de l’Ebre”, celebrat a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa, els exalumnes de l’institut Deividas Ramonas i Júlia Martí Moreso van presentar, en una comunicació, els resultats del TDR “Combatents per la Llibertat” elaborat per  Deividas.

Aprofitant que els objectius d’aquest congrés són millorar el coneixement sobre la Batalla de l’Ebre i el seu context històric i social, difondre aquest coneixement entre les noves generacions, donar a conèixer nous aspectes d’investigació històrica sobre la Batalla i al mateix temps divulgar i posar en valor el patrimoni històric relacionat amb aquest episodi bèl·lic, Deividas i Júlia van aportar el seu granet d’arena amb el seu treball. Van defensar una magnífica presentació sobre el  paper que les Brigades Internacionals van tindre en la Guerra Civil espanyola destacant-ne els d’origen Bàltic. Van remarcar com, darrere de cadascun dels voluntaris, trobem una història de lluita, orgull i sacrifici en pro de la llibertat i la democràcia. D’entre aquests brigadistes en van destacar la participació de l’Andrius Bulota, anarquista lituà qui amb l’obra Ten uz kalnu, Ispanija (Més enllà de les muntanyes: Espanya) deixà testimoni en primera persona de com va viure el conflicte des del Front d’Aragó.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>