AMB MIRADA DE DONA

Des de les matèries d’Educació Visual i Plàstica i Ciències Socials, hem treballat un projecte titulat “Amb mirada de dona” amb l’alumnat de primer d’ESO. El mateix consisteix en destacar el paper de la dona i les tasques que ha desenvolupat des de diferents mons;  com ara el sufragista, el científic, el social, l’artístic, el filosòfic, el polític, el literari,…  Un recull d’aquestes accions al llarg del temps i sempre defensant la vessant feminista, per aconseguir la igualtat de gènere i l’empoderament femení, és a dir que la dona sigui conscient d’ella mateixa, empoderant-se de la seva pròpia vida, dels seus propis desitjos i de la seva voluntat de ser DONA.

És així com contribuïm a la celebració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones explicitant la tasca desenvolupada per dones com: Alice Paul, Berthe Morisot, Betty Friedan, Clara Campoamor, Conceción Arenal, Dolores Ibárruri, Emma Golman, Emmeline Pankhurst, Emmy Noether, Federica Montseny, Flora Tristan, Frida Kahlo, Hubertine Auclert, Hipàtia d’Alexandria, Isabel de Villena, Lucretia Mott, Maria Mercè Marçal, Marcela Lagarde, María Zambrano, Marie Curie, Maya Angelou, Olympe de Gouges, Rosa Parks, Montserrat Roig, Rosa de Luxemburg, Rosalía de Castro, Simone de Beauvoir, Sofonista Anguissola, Susan B. Anthony, Simone Veil, Virgina Wolf. Construint un fris humà que es pot visitar al passadís de la planta baixa de l’Institut Blanca d’Anjou.

La tècnica emprada, ha estat l’acoloriment de les imatges fotogràfiques, tenint com a referent a l’artista OuKa Leele.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>