Seleccionats per participar en el programa EUROPEU ERASMUS +

Des del curs 2014-2015, l’Institut s’havia proposat la participació en projectes internacionals com un dels objectius per millorar l’assoliment de competències comunicatives en llengua estrangera per part de l’alumnat. Així, doncs, fa dos anys es va començar a posar fil a l’agulla i es va designar un responsable que va assistir a la formació corresponent i va començar a redactar el projecte. Després d’un primer intent, aquest estiu, finalment, se’ns va comunicar que el projecte havia estat seleccionat.

Cal explicar que el programa europeu Erasmus + de la Comissió Europea destina fons per al desenvolupament del coneixement i les habilitats i és la resposta de la UE als reptes socioeconòmics actuals. Es tracta d’una estratègia coordinada per al creixement i l’ocupació, anomenada Europa 2020, de la qual l’educació i la formació en són una part integral. La inversió en educació i formació es considera clau per al desenvolupament del potencial personal, l’adquisició de noves habilitats i l’increment de les perspectives laborals.

El programa dóna suport a tres accions principals i el nostre projecte forma part de l’Acció clau 2 (KA2) que té en compte la cooperació institucional entre institucions educatives per promoure el desenvolupament i la implementació de pràctiques innovadores en educació per promoure l’ocupabilitat, la creativitat i l’emprenedoria.

El projecte que vam presentar es titula Imagina un món millor i, a part de l’Institut, hi participen dos centres més el Liceo Statale “G.M. Galanti” de Campobasso (Molise, Itàlia) i el Gimnázium núm. 6 de Szczecin (Polònia).

Imagina un món millor es basa en les directrius de la Unió Europea de desenvolupar i establir polítiques de sostenibilitat mediambiental que potenciïn iniciatives innovadores i de futur que desenvolupin l’economia i que promoguin la millora de les condicions d’existència dels ciutadans. La Unió Europea  és conscient que serà necessari comptar amb polítiques educatives que formin els ciutadans en matèria d’economia sostenible. Per això, el nostre projecte pretén col·laborar per portar a terme aquesta tasca educativa, oferint la matèria optativa d’economia sostenible dins de l’oferta curricular oficial dels centres participants. L’objectiu que perseguim és formar ciutadans amb voluntat de crear una nova economia, d’iniciatives productives innovadores, respectuoses amb el medi ambient i a la vegada més rendibles i sostenibles. Tot això haurà d’anar lligat a un canvi de valors que promogui unes altres necessitats i uns altres hàbits de consum.

El projecte que, ara caldrà treballar i posar en pràctica, inicia el seu recorregut aquest mes d’octubre amb unes sessions conjuntes a Polònia per establir acords entre els tres centres participants i per decidir com s’implantarà a l’aula el curs vinent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>