Estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) i Casa de les Aigües de Montcada i Reixac.

El passat dia 2 i 11 d’octubre, els alumnes de 4t ESO van visitar l’Estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) i Casa de les Aigües de Montcada i Reixac.

A l’Estació depuradora ens van explicar el cicle urbà de l’aigua, i vam poder veure com s’encarreguen de tractar l’aigua residual, la que ja hem fet servir, abans de retornar-la en forma d’aigua depurada al medi. Vam poder veure com un cop utilitzada, l’aigua conté residus (matèria orgànica, sabons i detergents, olis, sorres, tovalloletes, plàstics…) que cal treure i eliminar per tal de no contaminar el nostre entorn i retornar-la al medi en les millors condicions. Vam prendre consciència de la importància de no llençar al WC tovalloletes ni altres residus (bastonets, etc..), ni olis de cuinar.
A la casa de les Aigües, ens van explicar que és una antiga estació d’extracció i bombament d’aigües captades de cabal subterrani del riu Besòs, per l’abastiment d’aigua potable per a la ciutat de Barcelona. Va estar en funcionament des del 1878 al 1989, que compta amb dues màquines de vapor, pràcticament úniques al món.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>