Què hagués passat si Einstein hagués nascut dona?

Intenta imaginar que Einstein, el científic més famós del món, hagués nascut dona. Com creus que hagués estat la seva vida? Creus que ho hagués tingut més fàcil? Més difícil? Creus que avui seria tan popular?
L’efecte Matilda és el nom que rep un tipus de discriminació que han patit moltes dones científiques. Al llarg de la història, a moltes investigadores se’ls ha negat les seves aportacions i l’autoria dels seus descobriments per donar-la als seus companys homes. 
Aquest fet no penseu que és irrellevant avui en dia ja que la falta de referents femenins a la ciència i la tecnologia condiciona les nenes i les noies a pensar que la ciència i la tecnologia no és cosa de dones.  
L’Asociación de Mujeres Investigadoras y Tecnólogas ha engegat la iniciativa #nomorematildas per promoure la figura de la dona a la ciència i la tecnologia i fer entendre als i les joves que la ciència no és només cosa d’homes.
Aquí podreu trobar el vídeo, un annex per als llibres de text i una sèrie de contes que de ben segur us agradaran.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>