JOCS FLORALS SANT JORDI CICLE MITJÀ

Aquí teniu els texts guanyadors i finalistes dels Jocs Florals d’aquest curs. Esperem que us agradin molt!

Alae Belhaou 3r A (1r premi)

L’ Aina i el regal misteriós:

Hi havia una vegada una nena anomenada Aina que vivia a Vilassar de Mar amb els seus pares Carles i Sònia.

Un dia, el Carles, el pare de l’ Aina, li va dir a la Sònia:- Ja que l’ Aina s’ha portat molt bé aquests mesos, li farem un regal misteriós. Li podem fer pistes perquè el trobi per tot el poble. I a la Sònia li va semblar bé.

Quan els pares de l’ Aina la van anar a buscar, la mare li va dir: – Tenim un regal misteriós per a tu…

L’Aina es va posar molt contenta, feliç! Quan va arribar a casa, va trobar un paper que deia: – Al jardí, jardinet de davant de casa trobaràs un paperet -. I quan va anar-hi, en va trobar un altre que deia: – Nas, ull, morro… t’ agradarà? Doncs vés al balcó de casa teva -.

Allà hi va trobar una caixa molt i molt gegant i la va obrir. Dintre n’hi havia una altra i una altra… fins que va obrir l’ última i… Hi havia un gat!!!

I així va ser com l’ Aina va tenir el seu regal misteriós i meravellós: el seu gat!!!

I vet aquí un gos, i vet aquí un gat, aquest conte, s’ha acabat!

 

Víctor Guerrero 3r A (2n premi) 

El bosc encantat:

Vet aquí que una vegada hi havia un bosc encantat a Cabrera de Mar. Uns senyors que es deien Quim, Mike i Miquel es van trobar i van anar a un bosc que era “El Bosc Encantat”.

Era molt perillós: hi havia serps, cocodrils i escorpins. Tots tres van anar cap allà, però no sabien que era un bosc encantat!

Va aparèixer una serp i en Mike va dir: – CORREU!!!

Els tres van sortir corrents i, per sort, es van trobar un senyor que es deia Arnau. Ell els hi va preguntar: – On aneu?  – A un altre lloc que no sigui aquest! – va dir el Quim –  Hi ha serps, cocodrils i escorpins, i… saps què hem vist?!! Una serp!!!- . El senyor va dir: – Doncs jo vaig cap allà…

Els tres amics se’n van anar cap a un altre lloc, però una serp els va perseguir per tot Cabrera!

En Quim, en Mike i el Miquel van pensar d’anar molt lluny perquè la serp els seguís i  no tornés mai més. La van despistar i van tornar a casa ben contents.

I vet aquí un gos, vet aquí un gat, aquest conte s’ha acabat!

 

Isabella Español 3r B (1r premi) 

La rosa màgica:

Hi havia una vegada una nena que es deia Lola i li encantaven les flors. Un dia la Lola va veure una flor que brillava molt. Va agafar-la corrents i de sobte va venir un nen que es deia Alex, i li va dir:

 • Et puc ajudar en algo?

La Lola li va dir que si. Llavors els dos van fer molt bon equip i cada dia quedaven. Un dia l’Alex li va dir que li agradava i se’n va anar corrents i la Lola li va dir:

 • Espera! També m’agrades!

El dia següent l’Àlex va anar a buscar una flor i li va enviar a la Lola.

Amb un gos i un gat aquest conte s’ha acabat.

 

Aina Garcia  3r A (2n premi)

Sant Jordi de Vilassar de Mar

Hi havia una vegada un drac, un cavaller i una princesa que vivien a Vilassar de Mar. Un dia, el cavaller i el drac, van anar a passejar per la platja. Es van trobar a la princesa. Ella es va caure a l’aigua i el drac la va salvar. Estava tota molla i el cavaller va dir-li:

 • Se t’ha caigut la corona!
 • No m’ho crec!- Va dir-li la princesa.
 • Doncs creu-t’ho!
 • Ho vaig a comprovar.- Va dir la princesa.

La princesa va dir:

 • Ostres és veritat! Es deu haver caigut al mar.

El drac la va agafar i va dir:

 • És la falsa!

La princesa va dir:

 • No m’ho crec, era una mentida! No em facis aquestes bromes!

Van anar a passejar i van seguir passejant.

 

Alba Ufer (1r premi)

UN SANT JORDI MOLT ESTRANY 

Hi havia una vegada un poble molt, molt llunyà, era un poble molt tranquil fins que va arribar una ovella molt gran i dolenta.

Es va menjar tots els pollastres que hi havien i no quedaven més pollastres. Era l’únic animal que hi havia al poble.  Llavors el rei va dir : “farem un sorteig amb el poble i cada dia alguna persona haurà d’anar a la cova de l’ovella i que l’ovella us mengi”.

Resulta que un dia li va tocar a la princesa. El rei molt decebut va dir : “ho sento princesa, et tocarà anar demà al matí molt d’hora” .

Tothom se’n va anar a dormir molt decebut i sobretot el rei i la princesa. A l’endemà, al matí, estava tot el poble reunit i la princesa plorant i plorant es va acomiadar de tots . El rei li va donar un petó al front i li va dir: “princesa t’estimo molt , tu tranquil.la, nosaltres estarem bé “.

La princesa se’n va anar a la cova de l’ovella. Es va espantar molt perquè hi havien ossos de pollastres i ossos d’ amics seus . Llavors va sentir un soroll: “crec!” .

“Beeeeee, tu ets el meu pròxim dinar i ja veig que ets de la reialesa!” .

La princesa va contestar : “doncs sí, amb una veu de por “.

I de sobte va aparèixer el cavaller Oviuan Canovi i la malvada ovella va dir : “ tu que fas aquí cavaller ? “. Ell va dir : “ vinc a salvar la princesa” .

Va agafar la seva espasa i li va clavar i va sortir de la seva sang una rosa vermella i li va donar a la princesa . Amb al seu skate van tornar al poble i conte contat aquest conte s’ha acabar.

 

Eric Mañé (2n premi)

Hi havia una vegada en un regne, un gos gegant que aterroritzava tot el regne.

Els habitants del regne li donaven tots els donuts que havien per no morir.

Quan es van acabar els donuts li van donar tots els animals, però com els animals eren gossos tenia molta més gana perquè eren bastant àcids .

Un dia es van quedar sense donuts ni gossos , per això van ficar tots els noms dels habitants…

El nom que va tocar va ser el de la princesa Shakira, va anar cap al drac perquè se la mengés. Quan Shakira va arribar a la seva cova …va arribar Sant Jordi . Aquest anava en un avió i li va clavar una espasa, però no li va fer mal .

Llavors Sant Jordi amb una fletxa negra que tenia li va clavar al drac i finalment va morir.

De la sang del drac va sortir una rosa que li va regalar a la princesa Shakira.

 

Roger Cabiró (2n premi)

UN MÓN INESPERAT

Hi havia una vegada un nen que es deia Max i tenia una família que no li feia molt de cas.

Cada dia quedava amb els seus amics per anar a la platja però aquell dia no hi havia ningú i va decidir anar-hi sol.

Anava caminant per la sorra quan es va trobar un dofí que estava al terra i no es podia moure. Va intentar ajudar-li i quan es va fixar bé va veure que tenia una rosa al cap. Es va apropar pe tocar la rosa i, de sobte, van desaparèixer. Quan es van despertar es trobava al món de la Pau i el dofí que havia trobat a la platja el tenia al seu costat.

El dofí sabia parlar i el va guiar pel camí de tornada a casa seva.

Al dia següent el Max va sortir de casa seva i el dofí es va quedar a casa vigilant que no li passés res.

El Max estava a punt de travessar el carrer i no va veure una moto que s’apropava super ràpid. El dofí va baixar les escales rapidisimament i va evitar l’accident però….la moto va xocar contra la paret, va explotar i van sortir moltes roses.

En Max va convidar al dofí a una pizzeria per celebrar que havia passat res. Havien acabat la super-pizza i en Max havia de marxar però abans el dofí li va donar la rosa.

En Max va decidir anar cada setmana al món de la Pau per veure el dofí i per estar tranquil i sentir-se content.

 

Coral Ginabreda (1r premi)

Un Sant Jordi molt estrany

Era un dia normal i jo, l’Aina anava caminant pel bosc. Només tenia 7 anys però ja hi estic acostumada perquè passo moltes temporades amb els meus avis  al bosc i no em fa por passejar sola pel bosc.

Ara estava buscant llenya per l’avi Marcos i flors per l’àvia Antonieta. Com que els meus pares estaven de vacances 3 mesos em vaig quedar amb els avis.

 • Aina, ràpid, ja fas tard!!
 • Si, àvia, ja m’afanyo!! Ostres faig tard, ja tinc les flors però…. i la llenya?
 • Mira!!! Quanta llenya!!! Però…que hi ha al costat? És un lleó! Però és molt petit!!!

Sembla que està guardant la llenya però…..que porta a la boca?

 • Una rosa! Ostres!!! És Sant Jordi!!! M’havia oblidat completament.

Què els hi diré als avis???? Perquè no s’enfadin li portaré aquesta rosa a l’àvia  i en buscaré una altre per donar-li a l’avi.

Em vaig acostar al lleó i li vaig agafar la rosa sense problema però…. de sobte, va sortir un llum molt estranya i el lleó es va convertir en drac.

 • Ahhhh!!!!

Vaig sortir corrents cap a casa i quan vaig arribar,……. la casa dels avis era un castell!!!!!!!

 • Avi, àvia!!!!!!!

Va sortir l’àvia del castell però tenia el cabell super llarg i pel darrera d’ella va sortir el drac.

 • Auxili!!!!! -vam cridar les dues- Ahhh!!!

Va sortir l’avi entre els arbres però anava amb un cavall i molt armat. Va matar al drac però no va sortir sang, va sortir una salsa de tomàquet i espaguetis. Se’ls va menjar, es va quedar tranquil i marxar.

L’àvia preocupada va proposar anar a buscar els pares i com que estaven molt lluny van anar en avió.

Quan vam tornar vaig tornar a veure el lleó i quan li vaig agafar la rosa va tornar a sortir aquella llum tan espectacular a l’àvia li va quedar el cabell blanc i curt com abans i a l’avi li va desaparèixer l’armadura.

Quin dia de Sant Jordi tan estrany!!!!!!!