Tens alguna vinculació amb la ciència, la tecnologia o la recerca? Si us plau, llegeix-me

T’agradaria col·laborar en un projecte científic de nois i noies de 3r d’ESO?

Els nois i noies de 3r d’ESO estan realitzant un projecte científic que es vertebra a partir en la construcció d’un simulador de satèl·lit real. Aquests “satèl·lits” es llançaran des d’una alçada de 120 metres i hauràn de complir dues missions durant el descens. La missió primària, comuna per a tots els equips, consisteix en mesurar la temperatura de l’aire i la pressió atmosfèrica. La missió secundària és una decisió de l’equip en funció del seu valor científic, tecnològic o innovador.

Fruit del procés de treball, cada equip elaborarà un informe científic explicant l’objectiu i l’acompliment de les missions, les característiques i el funcionament del satèl·lit, així com una anàlisi de fases i la metodologia de treball. Així doncs, es tracta d’un document a cavall entre l’article científic i l’informe tècnic.

Necessitem la teva ajuda

En aquests moments, mentre els equips de treball d’alumnes estan iniciant el disseny dels seus satèl·lits, l’equip docent estem buscant persones que tinguin vinculació professional o formativa amb la ciència, la tecnologia o la recerca i vulguin participar com a revisores.

La participació suposa revisar 1 o 2 informes (unes 2 hores de feina) a partir de les orientacions i els criteris que farem arribar amb els informes. El peer review té per objectiu donar feedback de qualitat que ajudi als nois i noies a millorar els seu informes, tal i com es genera coneixement en el món científic. Els informes es faran arribar a les persones revisores el divendres 27 de novembre i es disposarà de tot el cap de setmana per retornar-los revisats. Les revisions són anònimes, tot i que us demanarem el vostre consentiment per citar-vos als agraïments del projecte.

T’animes a col·laborar?

Et pots inscriure aquí fins al dilluns 23 de novembre:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdWmkc9kuHqx5F0k_gu9WXzb-s7iagYruv4imNKfD_2eUosKg/viewform

En paral·lel, aprofitem per anunciar que el 4 de desembre tindrà lloc un congrés virtual obert a tothom qui vulgui participar on els equips de treball presentaran els seus resultats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>