Presentacions d’Aprenentatge

No s’aprèn de l’experiència, sinó de la reflexió sobre l’experiència

John Dewey, pedagòg.

Aquest ha estat certament un curs intens, però, malgrat les limitacions que la situació imposava, els vostres fills i filles han continuat creixent i aprenent, enfrontant-se a reptes i preguntes importants, creant, treballant amb altres, comunicant allò que saben o que els importa. I nosaltres, que hem estat testimonis de molts d’aquests moments, estem convençuts que val la pena compartir aquests aprenentatges.

Amb aquesta intenció encetem a secundària les Presentacions d’Aprenentatge, un projecte que ens il·lusiona i que pensem que pot ser clau per l’aprenentatge dels nois i les noies perquè neix amb el propòsit d’ajudar-los a reflexionar sobre el que han après i a potenciar la construcció del seu propi relat. Les presentacions són una oportunitat per aturar-se a pensar, per donar significat al que han viscut i han après, per conèixer’s més, per mostrar el que és important per a ells i elles, amb quines dificultats s’han trobat i com les ha superat, per compartir també els seus desitjos i les seves ganes de seguir aprenent.

Estem convençuts que preparar i fer aquesta presentació davant una audiència a qui li importa, ajudarà als nois i les noies a fer-se més protagonistes del seu aprenentatge i a desenvolupar les seves habilitats reflexives i comunicatives. I ens ajudarà als altres a conèixer’ls més, a entendre més profundament com aprenen, a saber com els podem acompanyar millor, i a fer gest, en el si de la comunitat, una frase que repetim sovint: aprendre importa.

Importa perquè el món està ple de reptes i preguntes fascinants. Importa perquè tothom té dret a aprendre i construir un projecte de vida propi que li permeti viure amb dignitat. Importa perquè aprendre, i fer-ho amb altres, ens pot fer millor individual i col·lectivament. I per què el món necessita una ciutadania competent i crítica amb capacitat per intervenir en el món i fer-lo millor.

Esperem que la proposta us sembli tan interessant com a nosaltres. I sobretot desitgem que les presentacions siguin una ocasió per compartir, per seguir aprenent i posar al centre dels vincles que ens uneixen l’aprenentatge dels nois i les noies, que és també el de tots i totes nosaltres.

Participació de la comunitat educativa a través de l’AFA

Un cop més, volem agrair públicament a l’AFA la complicitat per endegar aquesta nova iniciativa, i en particular, per acceptar el repte d’assumir un paper actiu i rellevant en la posada en marxa, no només pel que fa a aspectes organitzatius, sinó sobretot per decidir-se a formar un equip de representats de les famílies que pugui participar com a panelistes de les presentacions dels nois i noies. Gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>