La donació de sang va ser un ÈXIT!

El passat dimecres, 26 de novembre, va tenir lloc a l’Institut-Escola Les Vinyes la campanya de donació de sang, promoguda pels alumnes de 3r d’ESO del grup d’Educació per a la ciutadania, conjuntament amb el Banc de sang i teixits de Catalunya (projecte d’Aprenentatge i Servei).

Els nois i noies de 3r atenent la gent que venia a donar sang.
Els nois i noies de 3r atenent la gent que venia a donar sang.

Vam començar a preparar-ho tot a dos quarts de quatre de la tarda, posant les taules i organitzant les 9 lliteres d’extracció. L’equip de professionals sanitaris del Banc de sang estava format per una doctora, una infermera que introduïa les dades a l’ordinador, tres infermeres que extreien sang i un auxiliar que donava el refrigeri als donants. A les quatre va arribar la primera donant… Comença l’acció!

Un cop feta l'extracció, col·laboràvem en donar-los el refrigeri.
Un cop feta l’extracció, col·laboràvem en donar-los el refrigeri.

La tarda va ser intensa. Tots nosaltres estàvem repartits en diferent punts i portant a terme tasques diverses: atenent la gent que arribava, orientar-los per fer l’enquesta inicial, acompanyant-los a la cua, donant-los el refrigeri i, al final de tot, demanant-los que omplissin la nostra enquesta de satisfacció (per cert, el 100% de les respostes són satisfactòries) i regalant-los un petit detall per fer nosaltres.

Els “números” de la jornada són els següents:
91 persones que van venir a donar sang
88 persones que van poder donar sang (gairebé el doble d’altres vegades!)
22 donants nous!

Gràcies a tota la gent del poble que vau col•laborar en el projecte d’una manera o altra: fent difusió de la campanya o venint a sonar sang!

Els protagonistes de la campanya de donació!
Els protagonistes de la campanya de donació!

Us enllacem la notícia que va publicar el diari local 772 l’endemà de la jornada i l’àlbum de fotos de Ciutadania.

Gràcies a vosaltres la donació va ser un ÈXIT!

Alumnat de 3r d’ESO de la matèria de Ciutadania

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>