EL ESPAÑOL EN EL MUNDO

Aquest segon trimestre hem iniciat un centre d’interès amb la nostra Nina Irene per descobrir com va arribar la llengua castellana a molts punts del nostre planeta.

Vam dedicar la primera sessió a conèixer el mapa d’Espanya i veure a través d’un viatge per les comunitats quina llengua es parla en cadascuna d’elles. Català, castellà, euskera, valencià i gallec són les 5 llengües que es parlen a Espanya  i vam poder deduir que amb el castellà podíem moure’ns per tota Espanya i ens entendrien en cadascuna de les comunitats.

A continuació, i amb una bola del món ,es va indicar que la llengua castellana havia arribat a molts països de l’Amèrica Central, Sud Amèrica i a Guinea Equatorial a l’Àfrica. Un cop situat tot a la bola del món es va preguntar com creien que havia arribat tan lluny. Les respostes van ser molt variades…

  • Porque antes los piratas querían conquistar los países porque querían que hablasen castellano.
  • Porque unos habitantes habían ido a esos países.
  • Porque los piratas en algunos tiempos eran los conquistadores del mar y hablaban castellano.
  • Algunas personas iban viajando por el mundo y las escuchaban hablar en castellano y iban aprendiendo.
  • Para que así el mundo tuviera más gente hablando castellano.
  • Allí ya se hablaba en castellano.
  • En un avión
  • Madrid encargó a unos humanos que repartieran su lengua enseñando a las otras personas.
  • Las personas iban cambiando de país.

Una vegada formulades totes les hipòtesis es va demanar que qui volgués  preguntés a casa com va arribar el castellà tan lluny…i que pel pròxim dia ho comentaríem.

La informació que es va portar ens va deixar indignats i tristos a la vegada…Vam saber que la llengua espanyola va ser imposada a tots aquells països i no de la millor manera. També, que els conquistadors van arribar amb caravel·les tot viatjant per l’oceà atlàntic.

Una vegada situats, comencem a aprofundir en els diferents països de l’ Amèrica Llatina a través de les seves banderes tot jugant al memory ! Es diverteixen descobrint-les i aprenent el nom d’alguns països. Després finalitzem la sessió inventant-nos la nostra bandera personal.

En les properes sessions aprendrem trets característics d’alguns països, com l’alimentació, la moneda, tradicions, etc… i també comptarem amb la participació de famílies per explicar-nos trets dels seus països d’origen així com d’un taller sobre la planta del cacau, com es cultiva, com es fa la xocolata, quina és la més sana?

Continuem aprenent i il·lusionant-nos fent-ho!!

https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1lSejFlnKlAX8B8fn6ZwigiE3Gzuaff6d

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>