Un començament de curs “Kinder”!

Els grups de quart hem començat el curs amb un bon repte:

🐣🐣Volem veure néixer pollets a l’aula.

 

Per aconseguir el nostre objectiu, tenim unes incubadores a les classes. Estem aprenent moltes coses interessants dels ous. Hem descobert com són per dintre, què vol dir la numeració que tenen els ous del supermercat, les seves talles relacionades amb el pes, què menja el pollet per créixer dintre de l’ou… i el més interessant és que els ous que arribaran a ser pollets han d’estar fecundats. Si a casa fem una truita, molts de nosaltres podem reconèixer si està fecundat perquè té una taqueta blanquinosa al damunt del rovell. Ja sabem que ens els podem menjar i no passa res.
Hem vist, amb un ovoscopi, una mena de llanterna, si els ous de la incubadora tenen embrió. I és impressionant veure com es mou el pollet dintre de l’ou. Sembla una ecografia casolana. I ara estem esperant que acabin de passar els 21 dies necessaris perquè es formin i neixin. També ens passen coses misterioses, com l’ou 19 que ha patit una explosió. Molta emoció! Hem de preparar els galliners!  Se’ns ha girat molta feina.

 

Anirem informant del nostre repte kinder!  

Desitgem un bon curs a tothom!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>