Pintures rupestres i pedres de sílex

Durant aquestes darreres setmanes les i els alumnes de cinquè hem centrat la nostra tasca en l’estudi de la prehistòria. Hem profunditzat en  cadascuna de les etapes i hem observat les característiques principals, l’evolució i els canvis més significatius entre elles.

Durant les hores d’educació visual i plàstica hem treballat sobre el concepte de pintures rupestres. Hem analitzat els dibuixos que els homes i dones del paleolític feien a les parets i sostres de les coves on vivien. Hem observat que hi representaven escenes d’animals, símbols i a ells mateixos caçant. en segon lloc hem vist que ells utilitzaven greixos, pigments i carbó per realitzar els seus dibuixos.

Nosatres hem utilitzat carbonets i “pastels”  i hem vist que depenent de com utilitzem cada material aconseguim efectes diversos sobre els nostres dibuixos. Cadascú ha pogut provar i experimentar creant diferents propostes.

Finalment per tancar el tema hem pogut veure, tocar i manipular pedres de sílex. Hem vist la seva semblança amb el quars i hem provat de percutir dues pedres per entendre com encenien el foc. Finalment hem vist alguns documentals que ens explicaven les utilitats del sílex per crear eines, utensilis i per fer foc.

 

https://drive.google.com/drive/folders/1DydGXTPJbiO2QBMMnf68BGOxnG74STKj?usp=sharing