Els aparells del cos humà

Fa uns dies hem iniciat el treball dels aparells del cos humà. Inicialment hem establert el descobriment i l’estudi dels aparells a partir de 5 grups de treball. Cada grup s’ha fet càrrec d’un dels següents aparells: digestiu, respiratori, circulatori i locomotor (ossos i músculs).

Els integrants de cada grup s’han fet preguntes/ hipòtesis relacionades amb el funcionament, els òrgans, la prevenció de malalties, els hàbits saludables o altres curiositats en relacionades amb cada aparell. Per donar resposta a aquestes hipòtesis, cada grup ha elaborat  una presentació i una proposta d’activitats per compartir amb la resta de companys/es.

Paral·lelament per aproximar i fer més comprensible el funcionament d’algun aparell hem construït un aparell respiratori amb 1 ampolla d’aigua, 2 canyetes, 2 globus i un guant de làtex. Aquesta pràctica ens ha servit per entendre com funcionen la inspiració i l’expiració de l’aire. També hem descobert a on es troba el diafragma, com és i quin paper juga en tot el procés de la respiració.

Finalment hem vist que existeixen 3 tipus de respiracions: la toràcica, la diafragmàtica i la clavicular. Hem conegut i hem experimentat amb el nostre propi cos observant les diferències entre totes elles alhora que hem entès que totes són imprescindibles per introduir oxigen als nostres pulmons.

Ha estat un treball en equip molt  divers i enriquidor. A partir del recull fotogràfic us en podreu fer una idea. Esperem que us agradi!!

https://drive.google.com/drive/folders/16FtfxuGn-PWPI-0uy95fGRTVid9FGIaP?usp=sharing