Visca la Psicomotricitat!

Els infants de la classe de les Gegantes i els Gegants i els de la classe dels Cavalls han tornat aquestes darreres setmanes a gaudir de l’aula de psicomotricitat. Aquest espai esdevé màgic per als infants; un espai on tot sembla possible sota les consignes, tinc cura del meu cos i de mi mateixa, tinc cura dels companys i companyes i tinc cura dels materials.
A través d’un ritual d’entrada on ens connectem amb el respecte i les possibilitats entrem trencant els esquemes per deixar fluir tot el que l’infant necessita explorar, sol, a través del material o en companyia.
Ens endinsem en pràctiques de física experimentant-la en el propi cos i moviment, la força de la gravetat i el moviment en l’espai, així com els efectes que aquest moviment té en l’entorn i en el contacte  amb els altres. Explorem nocions de química en les relacions que s’estableixen amb els altres, les mirades, les emocions, el efectes de les connexions de les meves reaccions amb les dels companys i companyes.
Aprenen llenguatges visuals, artístics, corporals i maneres d’expressar.
A moments connecten amb l’animal que porten dins i experimenten la necessitat de marcar el territori, preservar les pròpies creacions i protegir la manada.
És un espai on l’infant és lliure i pot explorar i explorar-se amb la mirada i respecte de l’adulta present que l’acompanya des de la mirada atenta i els conté amb el que sorgeixi sense judici.
Us convidem amb aquest vídeo a gaudir de mirar pel forat del pany l’expressió i l’essència del que hi succeeix… si ho podeu mirar amb els ulls del vostre nen i nena interior de ben segur que vosaltres també us posaríeu a jugar, oi?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>