Espai de Filosofia 3-18 a P5

 

Un any més hem començat amb l’Espai de Filosofia a les aules de P5, creant així un espai íntim on poder reflexionar. Mai ens deixa de sorprendre la capacitat que tenen les nenes i els nens per poder posar-se en situació de pensar i  dialogar sobre temes que els toquen molt de prop i d’altres que són tabú. Aquest primer trimestre hem volgut parlar sobre l’amistat, l’amor, la mort, la por i acabem amb una sèrie de preguntes per coneixe’ns millor: com seria el teu dia perfecte? Si poguessis demanar 3 desitjos què demanaries? I si poguessis canviar el teu nom, ho faries?  Quin escolliries?

Les sessions comencen sempre amb una pregunta i d’aquí en van sorgint d’altres. Entre totes les aportacions el tema va creixent, i si cal, la mestra va formulant més preguntes per poder arrodonir el tema a parlar. Moltes vegades es complementa la sessió amb diferents curtmetratges.

Per finalitzar i avaluar, utilitzem les 6 taules de colors per expressar  com ens hem sentit durant la sessió. Si ens ho hem passat molt bé (groc), si hem estat tranquils (verd), si hem passat una mica de por (negre), si ens hem posat una mica tristos (blau), si ens hem enamorat (rosa) i si ens hem enfadat o sentit ràbia (vermell). D’aquesta manera els nens i nenes comencen a posar paraules a través del color a allò que senten i sobretot a com s’han trobat.

https://drive.google.com/drive/folders/1-r5XmJCGnWxkcTfOeT0RcaePQ28mGIRc

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>