Els Racons: moment de joc i treball compartits!

Durant aquests mesos els racons ens han continuat acompanyant dia a dia. El joc és la base de tot aprenentatge i així és com aconseguim aprendre significativament. Aprenem per assaig error, aprenem compartint amb els iguals, aprenem observant com ho fan els altres, aprenem per intuició…

El treball per racons ens permet realitzar activitats tant de joc com de treball de manera creativa i flexible i cedeix a l’alumne un gran protagonisme: el fa partícip del seu propi aprenentatge, de la seva iniciativa, autonomia, responsabilitat, col·laborant i compartint els seus coneixements, es generen converses i diàlegs i es pren consciència de les seves possibilitats i dels seus errors.

Els racons de joc simbòlic (nursery, caseta, cotxes, trens i animals) i de construccions (lego, blocs, magnètics, construccions gegants amb fustes i ruls) són bàsics pel desenvolupament del seu joc i la imitació del món.

Els racons plàstics, com dibuix al natural de la mimosa, fem màgia amb ceres i aquarel·les, pintem amb paper de diari…; racons de traç fent sanefes, treball de volum al racó del món amb el fang; safates d’experimentació amb la neu, llet i colorant alimentari, experimentem amb llenties i lli; racons de joc amb circuits amb bales, entre d’altres, ens ajuden a agafar consciència d’un mateix, a la millora de la nostra motricitat fina i traç, desenvolupar la nostra creativitat i imaginació i comprendre el món que ens envolta.

RACONS GEGANTES I GEGANTS

RACONS CAVALLS