Els Racons a P5

 

Bones famílies! Esperem que tots estigueu bé i que amb aquest recull d’imatges i treballs dels vostres fills i filles passeu una bona estona.

Aquest curs vam iniciar el treball per Racons els dilluns al matí, i a les tardes dels dimarts i els divendres. Els racons ens permeten fer un treball específic en petit grup, ja que cada nen i nena pot triar allò que més li interessa, amb un grup reduït de companys, i aprofundir en el joc amb l’acompanyament més individualitzat de les mestres. Els dilluns acompanyem els racons amb l’estona més sistemàtica de treball del cap de setmana , i les tardes ens permeten combinar els racons amb la música, i així el nombre d’alumnes és més reduït i podem mantenir una atenció molt més personalitzada.

Ja som a P5 i això ens permet tenir una gran autonomia en el fet de saber triar, sempre mirant quants companys entren en joc, tenint en compte el número de persones que poden estar en cada racó. Ja són capaços d’autoregular-se. Aquest curs, Motos i  Petards es gestionen sols  i saben que les dues aules es converteixen en una. La veritat és que ha funcionat perfectament i totes i tots gaudeixen de les diferents propostes de cada racó.

A l’aula dels Petards hi tenim:

Construccions:  En el racó de construcció disposem de tot tipus de materials com: circuits de bales, el Kappla i altres peces de fusta, on poden crear les seves pròpies construccions i construir en 3 dimensions, o bé, en el pla. Potenciant també la creativitat mentre treballem l’organització espacial.

Cotxes: Hi trobem tot tipus de cotxes amb un gran pàrquing on potenciem el joc simbòlic.

Costura: es poden crear els seus propis collarets i polseres de tot tipus, reforçant tot el treball de lateralitat, direccionalitat  i traç .

A l’aula de les Motos hi tenim:

Jocs de taula:Hem pogut posar en pràctica tots els jocs que hem après a l’ambient de jocs de taula. A P5 apareixen clarament l’adquisició de normes i regles de joc i té especial interès qui guanya en aquest. Cada vegada són més autònoms en el joc  i fins i tot han arribat a modificar les regles dels jocs, segons els seus propis criteris.

Lego i Playmobil: : Espai ple de peces de materials per seguir potenciant les construccions, la creativitat i el joc simbòlic creant grans històries i potenciant la imaginació.

A més a més, cada aula disposa d’un racó per pintar i dibuixar i tot un seguit de lletres imantades i pissarres on poden confegir i escriure, entre  d’altres propostes específiques de llengua i matemàtiques on poden expressar-se  i fer escrits i comunicar-se. En aquest sentit hem  introduït activitats d’escriptura, i hem seguit el treball de la bústia. Cada vegada ens fem cartes més elaborades !També sempre deixem un espai de lliure creació per cobrir diferents necessitats dels nens i nenes, qualsevol nova proposta pensada per ells és benvinguda! Us deixem un seguit de fotografies de les estones de racons.

Seguim endavant!

https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1D80MgL3NkX2pEUlLcVxqa_j-F1H-ifF4

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>