AMBIENT D´EXPERIMENTACIÓ DE P4-P5

Hola família!

En l´ambient d´experimentació potenciem el plaer de la descoberta a través de la manipulació de diferents materials, tot investigant, creant i imaginant.

Els infants experimenten, busquen, creen, fan projectes i construeixen, buscant totes les possibilitats als materials, a partir de la taula de llum, les safates d´experimentació i material d´investigació.

Una de les propostes fixes d´aquest ambient és el treball de la llum i la foscor. A partir de les taules de llum  o ultraviolada, com a element present a la natura i com a element artificial, permet una multiplicitat d´accions que combinen, a través del joc, l´art, la ciència i la vivència generant un clima d´experimentació i creativitat. Aleshores, oferim als alumnes  a  noves sensacions, manipulant i experimentant amb diferents objectes, materials i observant  la seva transformació.

Les diferents propostes que portem a terme són:

  1. PROPOSTA DE TAULA MIRALL: experimentem amb peces de fusta sensorials i construïm tot tipus de construccions (castells, torres, cabanes…).
  2. PROPOSTA DE SAFATES D´EXPERIMENTACIÓ: vam començar manipulant, experimentant i fent transvasaments amb serradures. Ara manipulem amb gel i el trinxem, és a dir,  descobrim que passà quan es desfà.
  3. PROPOSTA DE JUGAR AMB PINCES: experimentem amb diferents pinces per manipular diferent materials (boles de cotó, plàstic, cigrons, bales, lletres de pasta…). Així potenciem la motricitat fina i la concentració.
  4. PROPOSTA DE BALDUFES: fem rodar les baldufes a sobre de diferents textures. Per tant, experimentem on va millor.
  5. PROPOSTA DE LA CALMA: manipulem i experimentem amb materials que ens fan estar tranquils i alhora concentrats (pal de pluja, mandales de fusta, arbre musical…).
  6. PROPOSTA AMB LLUM NEGRE: hem jugat amb la llum fluorescent i hem comprovat com canvien els materials segons la seva llum amb contes per la foscor, material didàctic i també pintem i dibuixem amb colors màgics.
  7. PROPOSTA DE LA TAULA DE LA LLUM: experimentem amb materials translúcids,  opacs i fluorescents,  per tal de crear boniques composicions.
  8. PROPOSTA AMB EL RETROPEJECTOR: experimentem amb les ombres i colors alhora, creant petites històries.

No us podeu perdre les fotografies, on  els infants  aprenen jugant,  experimentant i  alhora, adquireixen diferents experiències i petites reflexions posant en marxa tots els seus sentits.

fotos segon trimestre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>