Ambient d’Arts Escèniques

L’ambient d’arts escèniques obra la porta al desenvolupament de la creativitat i la imaginació en els infants. 

Amb els diferents materials (maquillatges, disfresses i complements) els infants juguen a transformar la seva identitat. Canviar la seva imatge o rol, entrar en un món de vida real o en un món imaginari i veure que no perilla la seva pròpia identitat, esdevé una experiència molt positiva i  font de gran plaer i riquesa personal per enfortir l’autoestima. En l’ambient, també hi entra el joc simbòlic, que aporta vivències significatives, que recreen o ideen situacions quotidianes que ajuden a comprendre i interioritzar determinats rols i relacions socials i familiars, descobrint i comprenent el món que ens envolta, mitjançant  la identificació amb els personatges.

L’ambient també ajuda a desenvolupar l’expressió i la comunicació a través del llenguatge verbal, simbòlic i corporal. Es crea un clima idoni per transmetre, a través del cos, emocions, sentiments i desitjos.

 A més a més, fomenta la iniciativa, l’espontaneïtat, la independència i l’autonomia personal, a demés d’afavorir les relacions entre els infants, la socialització, la convivència, la comunicació i la cooperació.

La dinàmica de l’ambient segueix aquesta pauta:

  • al entrar és fa una petita conversa en rotllana per saludar-nos i explicar la distribució dels espais, els materials de que disposem i  les normes que cal seguir.
  • joc lliure per part dels infants i la mestra fa de guia i suggeridora. 
  • per finalitzar, en rotllana, es fa una cloenda exposant les opinions, preferències i reflexions.

Podeu fer un cop d’ull i veure com gaudeixen de l’ambient en el següent enllaç:

Fotos Ambient Arts Escèniques