SEPARADOR MUSICAL CICLE MITJÀ 2N TRIMESTRE

Som al cor de  l’hivern i amb ell, el fred, el vent i la pluja són els elements principals en el nostre repertori d’audició, cançó i instrument.   Aquest segon trimestre el cicle mitjà estructurem:

Música ressona!  Iniciem les sessions amb un  element central que ens convidarà a seguir el fil conductor de la proposta musical presentada.  A tercer han estat elements que presenten la Sardana, a 4t el Ball de Bastons i la “Batukada”. Descobrim l’element i la història que acompanya les diferents danses i la sonoritat i percepció de la història que la caracteritza.

Cantem! Les cançons són les protagonistes principals en aquest cicle. Presentem i adquirim la bona postura corporal desenvolupem  la tècnica vocal per cantar i habilitats vocals d’una manera estimulant. Prenem consciència de la nostra respiració, articulació i fonació. Practiquem la vocalització així com les postures correctes que faciliten l’emissió de la nostra veu a l’unisò, a cànon i a dues veus.

Llenguatge musical Consolidem molt pràctica i vivencialment la notació i valors ritmics del llenguatge musical. Iniciem la composició i la interpretació d’una partitura. Assolim la lectura i escriptura musical a través del treball fononímic i no convencionals (colors, parts del cos, pentagrama de mà, pentagrama de peu, pentatgrama mòvil)  per tal que tot l’alumnat arribi a comprendre i a interpretar les qualsevol melodia amb la veu o qualsevol instrument.

Toquem! Fomentem la creativitat per mitjà de la improvisació de sons amb el propi cos o amb instruments musicals. Tercer s’inicia a la pràctica del carrilló, boomwhakers i campanetes. A continuem amb la pràctica de la flauta dolça. Aquest trimestre consolidant la digitació de la mà dreta (notes greus).

Dansem i ballem! La Sardana i el ball de Bastons són els eixos de l’expressió corporal i dramàtica d’aquest trimestre.  A 3r hem tingut l‘oportunitat d’aprendre els” curts” i “llargs” els dos passos principals que ens han presentat l’Esteve i la Roser i iniciar-nos a 4t amb el Ball de Bastons. Totes dues danses ens han apropat al nostre patrimoni cultural i ens ham mostrat l’admiració i el respecte a les tradicions del nostre país.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>