INDEX MUSICAL 1r trimestre CICLE MITJÀ

LA MÚSICA RESSONA AL CICLE MITJÀ

Iniciem la bona aventura d’aquest curs adaptant-nos a un nou espai com és l’aula ordinària. Aquesta situació ens ofereix l’oportunitat d’aprendre a fer música d’una altre manera. Potenciant molt més el treball instrumental, el joc muisical, la consolidació del  llenguatge i l’audició. 

Audició i Cançó: Cantes amb mi??  Donada la situació pandèmica estem aprenent a cantar molt fluixet les cançons que ens proposen les dues estacions de l’any viscudes aquest primer trimestre: la Tardor i l’Hivern. Escoltem diferents cançons i peces musicals pròpies de les festes de la Castanyera i del Nadal.

A partir del projecte del nom de la classe ens inventem inventem i  composem una cançó per nostre grup classe. Busquem una música que encaixi amb el que volem explicar i la presentem al projecte de la Ràdio de Sant Celoni on anirà d’encapçalament al programa que presentaran els companys de 3r.

Instruments: Fem-la sonar!!!!

Aquest curs descobrim  l’ukel·lele, a través dels carrillós agafem agilitat amb les baquetes fem treball polifònic i melòdic amb les campanes musicals. Dia a dia guanyem agilitat i podem incorporar-ne més en interpretar les cançons.  Consolidem el treball amb petita percussió i fomentem la creativitat per mitjà de la improvisació de sons amb el propi cos o amb objectes quotidians no musicals.

Llenguatge musical: Qui ha dit que el llenguatge musical no pot ser divertit???

Juguem i ens ho passarem molt bé mentre aprenem música. Els elements principals per treballar la notació han estat les pinces de colors i la goma elàstica. Interioritzem la notació de DO greu a DO agut i ampliem el repertori de figures i valors rítmics i els percutim i representem corporalment i amb el moviment. Iniciem el treball de la polirritmia. Treballem la identificació, representació de les notes a través de la lectura i escriptura musical. Ho fem a través dels colors, el seu nom, el gest  (treball fononímic) consolidem i representem per escrit la situació de les notes al pentagrama.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>