Tallers matemàtics i lingüístics

panelletsDurant el curs  2014-15 els Mestres de l´escola Salvador Espriu van fer una Formació FIC del desplegament de la matemática dins el currículm. D´aquesta formació en van sorgir diferents idees per aplicar dins  la nostra  metodologia. Una d´aquestes idees van ser els tallers matemàtic.

Què és un taller matemàtic?

És  una manera de treballar les matemàtiques d´una manera més lúdica  i experimental.    Per  fer un taller sempre un grup classe es dividit  en dos o tres grups per poder gaudir, experimentar i integrar els aprenentages matemàtics  a  l´entorn on vivim.

Treballem :

Els  problemes  es poden plantejar situacions  com  què  necessitem per fer un pastís? Què necessitem per esmorzar tota la classe?  I els nens han de desplegar un seguit d´hipòtesis i càcul per trobar la seva solución.

 La numeració i el càlcul   ens és necessaria per trobar les solucions als problemas plantejats o per recopilar les dades les dades estadístiques. També podem treballar-ho a través de jocs com el dòmino, el bingo…segons el cicle o grup classe.

La  geometria  busquem els cossos geomètrics dins el nostre entorn més proper,  construïm cossos geomètrics, construïm figures  en el tangram….

L´estadística fem de periodistes: ens fem preguntes sobre la realitat, recollim informació, l’analitzem i finalment la mostrem mitjançant diferents tipus de gràfics

taller-matemp4