PREINSCRIPCIÓ 2020-2021

El procés de preinscripció serà del 13 al 22 de maig de forma telemàtica.
Enllaç per fer la preinscripció telemàtica: http://ensenyament.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/20483-obligatoris?moda=1
Després caldrà enviar un email a l’escola a8013305@xtec.cat amb el resguard de la sol·licitud i la documentació necessària escanejada o fotografiada.
I del 19 al 22 de maig, de forma presencial en cas de necessitat amb cita prèvia a l’escola.
Per demanar cita previa cal:
Enviar un mail: a8013305@xtec.cat

——————————————————————————————

El Consorci d’Educació de Barcelona ha posat en marxa una sèrie de mesures addicionals per donar suport a les famílies:
– Oficines de suport a la preinscripció:
Sant Andreu
– OME / Serveis Educatius Sant Andreu: C/ Sant Adrià, 20 (Recinte de Can Fabra)
Aquest servei d’atenció ciutadana, funcionarà únicament amb cita prèvia trucant al telèfon: 935511000. L’horari d’atenció les famílies serà de 9.00 h a 13.30 h.
– Servei d’assistència telefònica: hem reforçat la centraleta del Consorci d’Educació per garantir que en el cas de dubtes, problemes o dificultats en el moment de fer la tramitació telemàtica de la preinscripció, totes les famílies puguin rebre suport telefònic trucant al telèfon: 935511000, de 9.00 h a 13.30 h.
– Informació a la web del Consorci d’Educació: hem adaptat el vídeo tutorial (en català i castellà) amb la informació, pas a pas, de com realitzar el procés de preinscripció en la situació actual. També s’ha creat un document on s’expliquen les novetats del procés i es clarifiquen possibles dubtes.
www.edubcn.cat

Cicle Infantil: St jordi confinat

Cicle inicial: St Jordi confinat

Cicle mitjà: St Jordi confinat

Cicle superior: St Jordi confinat

Classroom

Hola!
Ja tenim el Classroom actiu perquè els nostres alumnes puguin treballar des de casa.
Us deixem les instruccions per accedir-hi.
o    Per poder-hi accedir heu de tenir un mail GMAIL. Si no el teniu us en podeu crear un (és molt ràpid i fàcil). Recordem que heu de ser els adults el que creeu el mail pels vostres fills/es.
o    Després aneu a la web: https://classroom.google.com/
o    Accedir amb el vostre correu gmail
o    Apreteu el + que hi ha a dalt a la dreta i poseu el codi de la vostra classe. (demaneu-lo per mail al centre si no el teniu: a8013305@xtec.cat)
o    Ara ja esteu dins 😊 teniu (a dalt de tot de la pàgina)
    El tauler d’activitat, on els mestres han deixat missatges i es publiquen novetats.
    Els Treballs de classe on podeu trobar activitats que us proposem.

Anirem penjant activitats cada dilluns i us animem a anar fent propostes que hi trobareu!
Trobem a faltar les aules… per això us n’hem creat una de virtual 😊

PORTES OBERTES VIRTUALS: INSTITUT ESCOLA REC COMTAL

Us presentem el nou Institut Escola Rec Comtal. Serà una realitat el proper setembre, fruit de la fusió dels tres centres educatius públics d’infantil, primària i ESO del barri de la Trinitat Vella.
Aquest nou projecte d’innovació pedagògica que tenim per davant compta amb la implicació i suport de tots els equips docents, que ja estem treballant per posar en marxa la maquinària que permetrà oferir als infants i joves una educació de continuïtat dels 3 als 16 anys.
Us deixem una presentació perquè ens aneu coneixent i on trobareu recollides les idees principals del projecte educatiu: l’àmbit digital, l’àmbit de llengües i la convivència.

Portes obertes-REC COMTAL

Ja ens podeu seguir a les xarxes socials:
– TWITTER: @IComtal
– INSTAGRAM: @iereccomtal

Si necessiteu alguna informació més no dubteu en consultar-nos al correu del centre: a8013305@xtec.cat

 

📝 PREINSCRIPCIONS NOUS ALUMNES 2020-2021 📝

Benvolgudes famílies,

El Departament d’Educació ha confirmat que queda ajornada la preinscripció escolar del segon cicle d’Infantil, Primària i Secundària fins que es pugui garantir que es pugui fer en condicions de normalitat. De moment, no s’han comunicat dates alternatives.

Quan es confirmin les noves dates us les farem arribar.

Recordem que els alumnes que ja són de l’escola *NO* han de fer res, la seva plaça queda reservada automàticament.

APRENDRE DES DE CASA

Benvolgudes famílies, 

Ja sabeu que estem vivint uns dies extraordinaris i a la vegada difícils. Sabem que la situació de confinament és complicada, sobretot pels nens i nenes que necessiten moure’s i sortir al carrer, però és imprescindible que tots hi posem de la nostra part, ens quedem a casa i així ajudem a que la situació sigui reversible el més aviat possible. 

Per poder aprofitar aquests dies, aprendre des de casa i evitar l’avorriment, posem al vostre abast tota una sèrie de propostes per a les diferents etapes de l’escola, divertides i creatives, per fer d’aquest temps una experiència positiva.

Hi ha editorials amb les que treballem que posen a la nostra disposició recursos web dels materials que fem servir al cole. 

Entrant a https://platformnext.weeras.com/#/ podeu accedir a un munt de recursos de l’editorial Teide, si voleu les claus d’accés poseu-vos en contacte amb nosaltres al mail a8013305@xtec.cat

Us deixem algunes webs i recursos per si us són útils pels vostres fills i filles.

80 recursos educatius per aprendre des de casa. (https://natibergada.cat/recursos-educatius-per-aprendre-des-de-casa) De la web de Nati Bergadà amb diferents tipus d’activitats i agrupats per 

Propostes de l’InfoK. (https://www.ccma.cat/tv3/super3/infok/) Web del programa informatiu del club Super3 “InfoK” amb vídeos i recursos per informar els més petits sobre el Coronavirus i amb propostes per fer amb ells sense sortir de casa.

edu365. (http://www.edu365.cat/) Portal del Departament d’Ensenyament amb tot un seguit de recursos i propostes educatives organitzades per etapes i per àrees.

Esperem que us serveixin!

I si us cal res més ja sabeu que ens  podeu escriure al correu del centre a8013305@xtec.cat.

Infantil visita el Forn i Pastisseria Trinitat.

Dins del projecte que fa l’escola sobre Barcelona els nens i nenes d’infantil han visitat el Forn i pastisseria Trinitat, un comerç amb molta història i reconegut a tota la ciutat. És un forn tradicional que ens ha obert les seves portes perquè els infants coneguin el procés d’el·laboració del pa i així apropar-se als oficis.

I a més han aprés a fer par…s’ho van passar bomba!

P3 :

P4

 

 

El Carnaval a infantil

El Rei Carnestoltes aquest any ens ha fet posar una sabata diferent a cada peu, ens ha fet pintar la cara i posar alguna cosa al cap. Totes les consignes han estat molt divertides i han estat uns dies de gresca i xerinola que ha acabat amb la rua pel nostre barri.

Carnaval 2020

BARCELONA ha estat el tema escollit pel Carnaval del 2020 : Entre tots ens hem disfressat d’algunes de les coses que caracteritzen la nostra gran ciutat :

  • Infantil : taxis i guardia urbana
  • 1r : Sol de la sala hipòstila del Parc Güell
  • 2n: Drac de Gaudí
  • 3r: targes de metro
  • 4t: línia vermella
  • 5è: Xemeneies Pedrera
  • 6è : Escut Barcelona/Eixample

Com sempre ha estat una setmana intensa i moolt divertida.

Experimentem!

Des del projecte de medi: La cèl·lula, hem estat observant mitjançant els microscopis, els diferents canvis en els aliments ( com es va produint les floridures …). També hem aprofitat per observar teixits humans, coses que ens envolten….

Sortida Cicle Superior

Els alumnes i les alumnes de Cicle Superior van poder gaudir d’un dia especial a la muntanya de Montjuïc. A primera hora van realitzar una activitat a la fundació Miró, aprenent les diferents tècniques i obres de l’autor. Més tard es van tenir una bona estona d’esbarjo aprofitant les instal·lacions del parc Brossa i dels súper-tobogans.

Cicle mitjà va a la casa de l’aigua!

Els alumnes de 3r i 4t hem anat d’excursió a la casa de l’aigua de Trinitat Nova

Hem explorat el camí de l’aigua , hem fet un joc i hem après coses noves.

 

Visita a Can Gel de Cicle Inicial

Bon dia a tothom!

Els nens i nenes de Cicle Inicial vam anar la setmana passada a la granja de Can Gel! Va ser una experiència única!

Vam poder veure tota la granja lletera! Vam participar en un taller d’alimentació saludable on vam preparar en petits grups broquetes de fruita boníssimes per esmorzar! També vam poder veure un vídeo molt interessant sobre l’origen de la llet i la seva producció. A més, vam poder donar de menjar a les vaques i vam visitar la minigranja amb: porcs, cabres,  una ovella, un cavall i un ruc molt carinyós. I per últim, a l’estona de descans, vam poder fer de veritables grangers amb les pales, els rasclets i els carretons plens de palla!

Us pengem al web infinitat de fotografies perquè pugueu veure com ho vam passar de bé!!!!

 

Donant de menjar a les vaques i els vedellets!

Fent el taller d’alimentació saludable!

Fent de grangers i grangeres! 

Coneixem a altres animals!

Altres moments màgics!