Treballem la Robòtica a Infantil

El curs passat vam començar a introduir la robòtica a infantil, a partir d’un material ofert pel Centre de Recursos Pedagògics de l’Alt Maresme (CRP). Vam presentar als Bee-Bots, uns robots amb forma d’abella. Com van tenir una gran acollida, l’Escola va decidir fer una inversió i es van comprar Bee-Bots per poder començar a treballar amb ells aquest curs 2019-20.

Per tal de fer un bon ús, les mestres s’han format assistint al Taller de Robòtica a l’Educació Infantil del propi CRP. A partir d’aquí han començat a dissenyar i dur a terme activitats amb els Bee-Bots, partint dels Projectes de la classe. La primera fase es realitza de forma vivencial, amb el propi cos. Fent ús dels cercles o una quadrícula dibuixada al terra i fent que el propi cos sigui el robot, el qual pot rebre les ordres de forma oral o a través d’un codi amb copets a l’esquena, que li fa la mestra o un altre company. A cada curs s’amplia la dificultat. Després de molta conversa, es passa a l’activitat amb els propis robots Bee-Bots que, amb l’ajuda de les targetes per guiar als infants, es van movent pel mapa (endavant, endarrere, dreta, esquerra, GO), o pel recorregut creat amb cinta aïllant a terra, per tal d’aconseguir el seu objectiu. Els de p4 i p5 ja van trobant cada cop més obstacles per aconseguir la seva fita, la qual cosa els motiva encara més.

Aquí podeu veure un seguit de fotos que us mostren les diverses activitats dutes a terme fins ara.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>