EDUCACIÓ FÍSICA-3R TRIMESTRE-ESPORT, SALUT I SOMRIURE!- PROPOSTES-TASQUES-3

Noies i nois de 5è i 6è (lectura, també, per les Famílies de 5è i 6è), 

Aquest és el 3r mail del 3r trimestre que conté propostes-tasques “avaluables”.

Avui (15-05-2020):  6 propostes-tasques en un sol mail (aquest)… cal retornar 2 tasques.

Gràcies per enviar a efisicacs@escolasuris.catInsisteixo: poseu a l’assumpte-títol, classe i nom/cognom, així classifico més ràpid.

Si algú excedeix el termini per entregar la “tasca”… tranquil-tranquil·la!… SÓM PERSONES DIFERENTS, TENIM REALITATS DIFERENTS, ELS NOSTRES PROBLEMES SÓN DIFERENTS, LES NOSTRES CASES SÓN DIFERENTS, TENIM RECURSOS DIFERENTS, A UNS ENS PODEN AJUDAR I A ALTRES, NO…etc, etc i estem en una PANDÈMIA MUNDIAL!

TASQUES A REALITZAR

  • CAL RETORNAR 2 FOTOS DE 2 TASQUES DIFERENTS.
  • QUAN HAGIS FET 2 DE LES 6 TASQUES, ENCARA QUE SIGUI ABANS DE LA DATA TERMINI, ENVIA-M’HO PER MAIL.
  • POTS FER MÉS DE 2 TASQUES. 
  • TERMINI: 29 MAIG 2020

TASCA 1: MALABARS


Agafa alguna pilota que trobis per casa i intenta fer algun exercici malabar. Si aconsegueixes fer alguna cosa difícil implica algú de la família a fer el repte. A Internet trobaràs molts tutorials que et poden ajudar a agafar idees. Si no te’n surts amb els malabars potser prefereixes fer punteria o rebots a l’estil “Zona zàping”, segur que se t’ocorre alguna cosa divertida.

https://youtu.be/xOYhXYaok8c

https://youtu.be/HTylO_MlhhE

Pots relacionar aquesta tasca amb un activitat d’Educació Artistica i fer pilotes malabars amb arròs o similar. 

TASCA 2: CIRCUIT 

Us proposo inventar un circuit d´habilitats a casa. És molt fàcil! Només heu d´agafar diferents materials que no es puguin trencar (bols de plàstic, llaunes, robes, rotlles de wc, sabates, cadires, taules…el que se us acudeixi) i posar-los de manera que us permeti desplaçar-vos de forma variada i divertida. Ho podeu fer en família.

https://youtu.be/9lyWs4UaInA

TASCA 3: CONCURS EMOJI WHATSAPP ESPORTISTA

Disfressa’t i fes-te una fotografia… tu o en família, imitant un emoji de whatsapp… preferentment, d’esport!


TASCA 4: RUTINES ESPORTIVES

Recordem rutines mail anterior:

Carpeta-Superherois-heroïnes

https://youtu.be/L_A_HjHZxfI

https://youtu.be/lc1Ag9m7XQo

Afegim exercicis per treballar la força i la resistència: 

RUTINA 1: Vídeos: escalfament i circuit amb tots els exercicis.

RUTINA 2:  Vídeos: Bloc principal ambt tots els exercicis

  1. Squat + CMJ
  2. Push ups
  3. Lounge triple
  4. Planxa lateral
  5. Burpee

TASCA 5: SALUT

Mirem aquest vídeo amb la família. Reflexionem sobre la importància de la higiene de les mans.

https://youtu.be/kGQEuuv9R6E

L’emissora pública japonesa NHK va realitzar i va provar un film per demostrar la facilitat i la rapidesa com els virus poden propagar-se. Es va aplicar una pintura fluorescent invisible a la mà d’una persona. A continuació, 10 participants se serveixen en un buffet-restaurant. Després de 30 minuts, la llum negra va revelar fins a quins punts havia recorregut la pintura.

Més val una imatge que mil paraules!

TASCA 6: CHALLENGE

Realitza challenge o similar:

 

https://youtu.be/JX71sSHN-Ec

 

ÚLTIMA HORA!!! CHALLENGE CONSELL ESPORTIU BAIX LLOBREGAT 

Us informem que el dia 15 de maig a les 19.30 h, en motiu del Dia internacional de les famílies, s’ha activat una iniciativa a través de l’àrea de l’Educació Física que consisteix en fer un ball en família. Es tracta de promoure una acció simultània a tot el territori que al mateix temps esdevingui solidària i convidi a col·laborar amb el projecte d’investigació   https://www.yomecorono.com/ca/

Detallem a continuació aquesta iniciativa, promoguda per un grup de professorat d’Educació Física amb el suport del COPLEFC.

Com es farà?

-Els alumnes hauran d’ensenyar a les seves famílies una coreografia per ballar tots junts la cançó “Tot anirà bé”. Gràcies a la col·laboració de Joan Dausà, Tot anirà bé https://www.youtube.com/watch?v=CAbe-Xzyspk

-Es seguirà una coreografia senzilla, amb poca exigència tècnica i física. Molt inclusiva, perquè la balli tothom en un espai reduït. Gràcies a la col·laboració de la professora d’Educació Física Anna Pascual  (Col. 64.054) disposeu la coreografia complerta (clica aqui) i també un tutorial pel seu aprenentatge(clica aqui)

– En aquesta infografia trobaràs el resum de la iniciativa que t’ajudarà a informar als teus alumnes (clica aqui)

-El divendres 15 de maig a les19.30 h, us convidem a participar i compartir a les xarxes tots els vídeos i fotos del ball enfamíliasota el #MOVID19EFenFamila i #JoEmCoronoAquesta iniciativa està pensada especialment per a l’alumnat i les seves famílies, però està oberta a tothom!

Carles Ors

Mestre EF ESC Suris