A classe d’informàtica estem redactant notícies

CIRCUIT ELÈCTRIC SISÈ

Els nens i nenes de 6è estan preparant un circuit elèctric.
Han de fer unes maquetes que portaran al seu interior un circuit elèctric.
Aquest pot tenir algun motor que mogui algun objecte o llums (leds, bombetes…etc).
En el projecte també s’ha de fer un PowerPoint explicant com has fet la maqueta amb imatges i l’esquema del circuit elèctric.
Els nens i nenes de tota l’escola aniran passant pel passadís per veure tots els treballs de 6è.

CARLA I SÒNIA

TREBALL SOBRE L’ASSETJAMENT

Per informàtica, els alumnes de sisè, van fer un PowerPoint de l’assetjament escolar per que sàpiguen que és,com es produeix…

Amb aquest treball busquem evitar-lo i NO SER CÒMPLICES!

La classe es dividia en grups, cada grup feien un PowerPoint. La presentació la fèiem a les hores d’ Educació en valors.

Desprès vam fer un debat on dèiem que pensàvem.

Vam veure un vídeo on un adult amb nens cantava una cançó sobre l’assetjament escolar.

GERARD I NIL

SORTIDA ALS BOMBERS

El dimecres 1 de febrer de 2017 els alumnes de 6è van anar d’ excursió als bombers de Manresa. Allà van aprendre que fer en cas d’ incendi i com no provocar-lo, ens van explicar quan s’havia de trucar al 112, perquè serveix, els vehicles que utilitzen, la roba que porten…

MARC P I FERRAN

 

EL CARNAVAL A L’ ESCOLA

A  PARTIR  DEL  DIMECRES  DIA  22  DE  FEBRER  ELS  NENS   I        NENES   DE   L’ ESCOLA   RIU   D’OR   HAURÀN   DE  COMPLIR LES ORDRES  DEL  REI  CARNESTOLTES:

DIMECRES  HAURÀN  D’ANAR  AMB   LA  CARA   DIVERTIDA  .

DIJOUS  DIA  23  HAURÀN  D’ANAR  AMB  UN  COMPLEMENT DIVERTIT  AL  CAP.

I PER ÚLTIM EL DIVENDRES DIA 24 TOTS PORTARAN UNS PANTALONS O FALDILLES ESTRAFOLARIS, CARA DIVERTIDA I COMPLEMENT  DIVERTIT  AL  CAP.

PER CONCLOURE LA SETMANA, DIVENDRES A LA TARDA, VINDRÀ EN MANEL  LAJUSTICIA, A FER-NOS PASSAR UNA ESTONA MOLT ENTRETINGUDA.

NURIA I JANA

Caminada de dijous gras

Els alumnes de 5è i 6è de l’escola Riu D’or, aquest dijous gras 23 de febrer, aniran a fer una caminada a Castellnou.Com que s’acosta el  carnestoltes, el dijous, el rei carnestoltes, ha manat de portar un cap divertit i un dinar ven típic de dijous gras: botifarra, truita, botifarra d’ou, patates emmascarades,…

 La caminada serà per senders d’una llargada aproximada d’uns 9 Km d’anada i 9 més de tornada.

Els alumnes de 5è i 6è  estan molt emocionats ja que son els únics que se’n van d’excursió. Aprofiteu aquesta setmana, viviu-la el més bé possible!!!

 Cèlia i Joel

ESPORTS EN EQUIP

A CLASSE D’ EDUCACIÓ FÍSICA, PRACTIQUEM ESPORTS COM :  BASQUET ,  FUBOL , HANDBOL ,ETC…EL NOM DE LA  NOSTRA PROFESSORA D’ EDUCACIÓ FÍSICA ES RAQUEL.

EL QUE TREBALLEM MÉS SON ESPORTS EN EQUIP, PER MILLORAR LA RELACIÓ ENTRE ELS ALUMNES.

HI HA VEGADES QUE ELS EQUIPS NO ESTAN MOLT IGUALATS, PERò S’ HA DE SABER GUANYAR I TAMBÉ S’ HA DE SABER PERDRE , PERÒ TOT AIXÒ RESPECTANT ELS COMPANYS I RESPECTANT LES REGLES DEL JOC.

AQUESTA SETMANA ESTEM PRACTICANT EXPRESSIÓ CORPORAL: CONSISTEIX EN COMUNICAR-SE ENTRE ELS COMPANYS PERÒ SENSE PARLAR.

QUAN ACABES DE FER UN ESPORT T ’HAS DE DUTXAR I SORTIR BEN POLIT DEL VESTUARI, EL QUE HEM DE PORTAR ES: TOVALLOLA , ROBA DE RECANVI , XANCLETES ,ETC…

PERÒ EL QUE IMPORTA MÉS ÉS PASSAR-S’HO BÉ I APRENDRE COSES NOVES.

ADAN, RUBEN I KIKO

Jornada de portes obertes

Els nens i nenes de l’escola Riu d’Or hem volgut fer un escrit i un dibuix convidant-vos a que vingueu a veure l’escola.

No només han de venir pares que vulguin apuntar els seus fills, sinó els pares que ja en tinguin perquè puguin veure els treballs  que fan els seus fills.

Els horaris són: diumenge dia 12 de les 11 a 12 30h. i el divendres 10 hi hauran visites guiades per l’escola per les noves famílies.

Grans i petits hi esteu tots convidats!

Laura i Alex

Simulacre de l’escola riu d’or

A l’escola Riu d’Or fem un simulacre d’emergència cada any,

Aquest any el simulacre, ha estat una miqueta especial perquè hi havia un foc de mentida. La professora que l’ha trobat, ha estat la que ha pres el botó de l’alarma.

Quan sona l’ alarma  el simulacre comença i, és quan tots els nens, nenes i mestres,  surten al pati, i les mestres conten que tots els nens i nenes estiguin a la fila.

Aquest any han vingut els bombers de Manresa a veure com ho haviem fet.

MARTA I MERCÈ

TALLER D’EDUCACIÓ VIAL

El dia 19 de Febrer va venir la policia local de Santpedor a l’escola Riu d’Or, a fer-nos un taller d’educació vial.

Vam fer un joc de rol que consistia en un judici d’uns nens de 12 anys que anaven per la carretera de Castellnou a Santpedor en bicicleta, el motorista va donar un cop suau a una de les nenes que hi havia al grup, la nena va caure a la carretera i la nena es va quedar sense coneixement. I a partir d’aquí va començar el judici.

El joc consistia que en grups teníem de fer un judici amb aquesta història, a cada un li donaven un paper: Jurat, ministre fiscal, acusació particular i advocat defensor.

Al final del judici ningú va ser culpable perquè tothom tenia part de culpa.

Marc E i Martí

Visita de l’odontòleg

 El dia 28/2/17 l’odontòleg del CAP Santpedor,  va venir als  cursos de 1er i 6è de l’escola Riu d’Or a fer una visita per mirar-nos les dents i per fer-nos una revisió.

D’aquí a uns dies ens donaran un informe pels nostres pares.

ROGER I ALEXEY