La ZER

La nostra escola pertany a la ZER Baridà-Batllia.

Una ZER és una Zona Escolar Rural, és a dir, un grup d’escoles que pertanyen a la mateixa zona i que s’agrupen per compartir mestres especialistas (música, educació física, francès) i fer activitats comunes.

Algunes de les activitats que fem conjuntament amb les altres escoles són:
  • El Currículum Comú; ens trobem cada dijous de 10’30 a 12h a una de les escoles i agrupem els alumnes per cicles, és a dir, per edats: Educació Infantil, Cicle Inicial, Cicle Mitjà i Cicle Superior. Fem activitats esportives, musicals i de coneixement del Medi en gran grup i adequades al nivell d’edat.
  • El Projecte de ZER: a inici de curs fem una sortida amb una temàtica concreta. D’aquesta sortida comuna, a cada escola, es desenvolupen diferents projectes d’investigació.
  • La celebració de la Castanyada: ens trobem un dia de currículum comú, dinem i per la tarda celebrem tots junts la castanyada: cantem i ballem cançons de tardor i mengem castanyes, boniatos cuits per les famílies i panellets que hem fet a cada escola.
  • La Setmana Blanca: el segon trimestre s’ofereix una setmana d’esquí alpí, snow o esquí de fons; l’alumne tria. Ja fa uns anys que la fem partida perquè els alumnes tan petits no es cansin tant. Fem dijous i divendres, dilluns, dimarts i dimecres.
  • El Dia d’Europa i el Certamen Literari: a inicis del mes de maig, celebrem el dia d’Europa. Cada escola tria un país europeu, el qual estudia. Els alumnes més grans fan un Power Point resum de tot el que han après i tots preparen una dansa del seu país per compartir el Dia d’Europa amb la resta d’alumnes de la ZER. Els més petits fan jocs típics del país. Dinem tots junts els menjars típics de cada país que preparen les famílies de cada escola. Per la tarda es celebra un Certamen Literari en honor al dia de Sant Jordi. Segons l’edat els alumnes participen amb dibuix, conte, poesia, cal·ligrama o cómic.
  • Les colònies: Des de P3 a 6è anem de colònies durant una setmana, cap a primers de juny. Un any al mar i el següent a un lloc de muntanya o interior. És una experiència molt constructiva que genera relacions estretes entre els diferents alumnes de la ZER.

 

Per  més informació de la ZER podeu consultar la web: http://www.zerbaridabatllia.org