TALLER DE SLIME

El passat divendres 13 d’Abril tots els alumnes del cicle superior, vam realitzar el “Taller de slime”  i ens va encantar!
En Marc Boada és qui ens va ensenyar  a  fer  un slime i ens va explicar moltes coses de caire científic que passa dins d’un “slime”…

En Marc Boada és un divulgador científic expert en ciència experimental. És un dels presentadors del programa “Quequicom” de Tv3 i canal 33. I ha publicat diversos llibres juvenils d’aventures i ciència que són molt interessants.

Ens va explicar la diferència entre  els canvis d’estat de la matèria: sòlid, líquid, gasós. I també la diferència entre una barreja  homogènia i/o heterogènia. Després vam fer el “ slime”. A continuació us expliquem el material i els passos a fer,  per si en voleu fer un a casa.

Necessitem:
– Cola transparent/ purpurina
– Colorant alimentari
– Bicarbonat
– Líquid de lents/ Bòrax

Utensilis necessaris per fer-ho:
-cullera
-got
-xeringa
-cullera petita

Es comença ficant 400 ml de cola transparent/purpurina. A continuació es posa una cullera petita de bicarbonat i el colorant. Finament es fica aigua amb bòrax/ líquid de lents. Es barreja tot fins que no s’enganxi al got. Quan et quedi  una massa homogènia ja pots començar a jugar amb ella!!!

Blai Jara i Maria Mercader.