Els bombers

El passat dijous la canalla de primer va anar a fer una visita als bombers. Aprofitant que es troben prop de l’escola vam anar-hi fent una passejada. Allí el Sergio i l’Isaac, els bombers de guardia i ens van explicar quines són les seves tasques i que és el que hem de fer en algunes situacions que podem viure a casa al voltant del foc i en quins casos podem trucar al 112. També, ens van ensenyar totes les instal·lacions i ens van explicar quina és la seva rutina quan no fan algun servei o sortida.

Ens van mostrar, a més els camions de bombers. En tenen de diferents mides i per a diferents serveis. Alguns són més grans i poden portar més aigua per apagar incendis molt grans. D’altres, en canvi són més petits i cab menys aigua i serveixen per apagar incendis més petits. Ens van ensenyar els camions i les eines que utilitzen per poder tallar ferralla, metall… Finalment ens van ensenyar el vestuari que usen per fer la seva feina i la bombona d’oxigen i el casc. Dos infants se’l van poder posar. Semblaven dos súper bombers.

A més al llarg de la visita, vam poder veure un simulacre d’un rescat en muntanya. Els bombers han de practicar molt i estar en forma, perquè així ens puguin ajudar si ho necessitem. Són uns autèntics herois.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>