WC Maraca

Hola ESPIADIMONIS, CABIROLS i CUQUES DE LLUM…

Ja que portem molts dies confinats i no podem cantar cançons tots junts, us proposo una manualitat amb materials a l’abast per construir-vos un instrument musical amb materials que segur que teniu per casa!!

Es tracta d’un shaker maraca… bé: jo li’n diria WaterMaraca WC-maraca, perquè ja que fa uns dies tothom es va tornar lero anant a comprar paper de wàter, segur que ara ja se us han gastat uns quants rotlles i podreu aprofitar els cartrons de l’interior per fer aquesta activitat.

Per a fer la vostra WC-maraca necessiteu:

 • UN CARTRÓ DE ROTLLE DE PAPER DE WÀTER
 • MIG VASET D’ARRÒS
 • DUES PLANTILLES PER FER LES TAPES (LES TROBAREU AQUÍ PER PODER-LES IMPRIMIR)
 • CINTA DE PAPER (DE PINTOR) O CEL·LO
 • COLA
 • TISORES
 • COLORS, RETOLADORS O PINTURES PER DECORAR

 

Passos a seguir:

 1. Decoreu ben bonic el cartró de paper de WC per la banda de fora.
 2. Imprimiu-vos el full amb les tapes de la maraca. Decoreu-ne dues i retalleu-les per la línia exterior de punts i per les línies rectes de les pestanyes.
 3. Enganxeu una de les tapes a un extrem del cartró de paper de WC, tot seguint les instruccions del full imprès. Consell: és millor posar cola tant a la vora del cartró de paper de WC per l’extrem on voleu enganxar la tapa com al cantó de darrere de les pestanyes ja retallades. Enganxeu-les amb cura una a una fins a completar-les totes.
 4. Reforceu la tapa amb cinta adhesiva de paper o cel·lo, que agafi tant les pestanyes com el cartró.
 5. Tireu l’arròs dins del tub per l’extrem que encara és obert.
 6. Col·loqueu l’altra tapa a l’altre extrem del tub de cartró, tot seguint el mateix procediment dels passos 3 i 4.

I JA TENIU FETA LA VOSTRA WC-MARACA PER ACOMPANYAR TOTES LES CANÇONS QUE VULGUEU!

 

L’Adrià del grup dels Cabirols i el seu germà Èric de P4 en van fer unes de molt boniques la setmana passada i que sonen molt bé. Són aquestes de la foto, i són una mica diferents perquè les van folrar amb plàstic, tot i que jo us recomano que utilitzeu al màxim materials respectuosos amb el medi ambient!

Variants:

 • Podeu omplir-les amb altres materials diferents de l’arròs per aconseguir altres sonoritats: sorra, pedretes, cargols petits que ja no estiguin vius, pasta de l’olla, etc…
 • Podeu utilitzar cartrons de rotlles de paper de cuina per construir aquest instrument però pel meu gust són una mica massa llargs.
 • Si heu fet servir cinta adhesiva de paper, la podeu deixar en blanc o també decorar-la amb retoladors.
 • Podeu retallar un rectangle de paper de 18cm de llargada i de l’amplada del vostre tub de cartró per decorar-lo com vulgueu i folrar el tub tot enganxant-lo amb cola al cartró.

Aquí us he preparat un petit vídeo amb l’explicació de com he fet jo la meva, a veure si us agrada!

US ANIMO A QUE ENVIEU FOTOS DE LES VOSTRES WC-MARAQUES!

Fins aviat!

Manel 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>