8 de gener festiu: Comunicació oficial del Departament d’Ensenyament

Benvolguda directora,
El primer trimestre està a punt de finalitzar i hem aconseguit, amb el vostre suport i esforç, protegir el dret a l’educació dels i de les alumnes, i que els centres educatius garanteixin les mesures necessàries de prevenció i salut.
Com ja sabeu, es preveu que l’evolució de la pandèmia després de les vacances de Nadal no sigui gaire afavoridora, i és per això que els departaments d’Educació i Salut hem previst diverses mesures perquè les escoles siguin espais el més segurs possible. En aquest sentit, s’ha previst aplicar les mesures següents:
  • L’inici de curs del segon trimestre s’endarrereix fins al dilluns 11 de gener, com a conseqüència d’haver avaluat i tingut en compte les recomanacions sanitàries: el Govern aprovarà la disposició normativa per fer efectiva la modificació del calendari escolar el proper 22 de desembre.
  • Es faran cribratges als i a les professionals en tornar de les festes nadalenques.
Així mateix, us enviem el document amb els criteris d’avaluació de l’educació primària i secundària obligatòria com a complement del que ja se us va enviar en relació amb l’FP i el batxillerat. Aquests són criteris que busquen no perjudicar l’alumnat per la situació de la covid-19 i perquè els centres pugueu adequar la programació educativa a les circumstàncies derivades de la pandèmia.
Continuarem treballant i farem tot el possible perquè el segon trimestre del curs comenci amb la normalitat de la represa.
Us agraïm sincerament la vostra feina i implicació, i us desitgem un bon Nadal.
Departament d’Educació